Nešťastie v Banskej Štiavnici! Z bývalej šachty vyťahujú záchranári od poobedných hodín dve telá

NETKY.SK • 25 Február 2021, 19:59 • 2 min
Nešťastie v Banskej Štiavnici! Z bývalej šachty vyťahujú záchranári od poobedných hodín dve telá

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Banskí záchranári aktuálne vyťahujú z bývalej banskej šachty neďaleko Banskej Štiavnice telá dvoch mužov. Ako informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, príčiny tragédie budú predmetom vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

Dve uviaznuté osoby v banskej štôlni nahlásili dnes popoludní hasičom na tiesňovú linku. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, hasiči už pri vstupe do štôlne namerali nedýchateľné hodnoty vzduchu.

 

img

 

Vytvorili prieskumnú skupinu a v autonómnych dýchacích prístrojoch vošli do nefunkčnej banskej štôlne, kde našli dve osoby, ktoré nejavili známky života.

 

Stiesnené priestory 

"Z dôvodu úzkych chodieb, možného zaseknutia sa príslušníkov a následného zosuvu pôdy doposiaľ nebolo možné osoby vytiahnuť."

 

img

 

Na miesto bola povolaná Hlavná banská záchranná stanica (HBZS) z Prievidze, ktorej členovia sa pokúsia osoby vytiahnuť s použitím špeciálneho zariadenia vháňajúceho do štôlne čerstvý vzduch," dodala hovorkyňa s tým, že na mieste zostali hasiči s jednou technikou, ktorí sú pripravení asistovať záchranárom z HBZS.

 

Príčina nešťastia 
Banskí záchranári majú už na mieste potrebnú techniku a aktuálne pracujú na vyťahovaní tiel. "Predpokladám, že ide o zberateľov minerálov, ktorí ich tam hľadali. Zadusili sa pravdepodobne oxidom uhoľnatým, ktorého tam bola vysoká koncentrácia," uviedol riaditeľ HBZS Stanislav Paulík s tým, že príčinou bol asi nejaký spaľovací motor, ktorý použili.

 

img

 

Podľa Paulíka sú tam veľmi stiesnené priestory, ale predpokladá, že telá vytiahnu v krátkom čase.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies