Raiffeisen Bank International chce znižovať náklady

NETKY.SK • 14 Júl 2013, 14:21 • 2 min
Raiffeisen Bank International chce znižovať náklady

VIEDEŇ - Rakúska Raiffeisen Bank International (RBI) pripravuje rozsiahle znižovanie výdavkov s cieľom ušetriť rádovo stovky miliónov eur. Úsporný program počíta aj so zatváraním pobočiek, uviedol generálny riaditeľ banky Karl Sevelda, ktorého citoval v sobotu denník Der Standard.

slovakia

left justify in out

Druhý najväčší poskytovateľ úverov v strednej a východnej Európe čelí na niektorých trhoch spomaleniu rastu a banka v strednodobom horizonte potrebuje navýšiť svoj kapitál o 1,8 mld. eur, aby splnila prísnejšie požiadavky regulačných úradov.

"Začíname s programom zvyšovania zisku a masívneho znižovania nákladov vrátane zatvárania pobočiek. Vyjadrené v miliónoch pracujeme s trojcifernými čiastkami," povedal Sevelda. Banka chce rásť v segmente súkromných klientov a riziko plánuje znižovať aj obmedzením aktivít na trhoch, akými sú Maďarsko a Slovinsko, dodal Sevelda. Šéf banky zopakoval, že RBI je naďalej otvorená vstupu strategického investora. "Máme viacero možností: Navýšenie kapitálu, vstup nového partnera, obmedzenie rizikových aktív, alebo tvorba nového kapitálu," povedal Sevelda a dodal, že "posledná možnosť by bola samozrejme všetkým zúčastneným najsympatickejšia".

Raiffeisen Bank International pôsobí aj na Slovensku. Je majoritným akcionárom Tatra banky s podielom na hlasovacích právach vo výške 73,88 % a pod jej licenciou od roku 2012 prevádzkuje aj banku Raiffeisen Bank, ktorá je právne vedená ako pobočka Tatra banky. Do skupiny Raiffeisen patrí aj Zuno Bank, ktorá komerčnú prevádzku začala v decembri 2010 a je novým modelom direct banky skupiny Raiffeisen pre trhy strednej a východnej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies