Na malom letisku neďaleko Varšavy sa zrútilo lietadlo, zahynulo päť ľudí

NETKY.SK • 18 Júl 2023, 09:15 • 2 min
Na malom letisku neďaleko Varšavy sa zrútilo lietadlo, zahynulo päť ľudí

VARŠAVA - Päť ľudí zahynulo v pondelok po tom, ako do hangára na malom letisku neďaleko Varšavy narazilo lietadlo. Oznámil to poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski.

slovakia

left justify in out

K tragédii došlo na letisku v obci Chrcynno, ktorá leží 47 kilometrov od poľskej metropoly. "Máme najmenej sedem zranených a päť mŕtvych," napísal Niedzielski v príspevku na sociálnej sieti. Dodal, že na mieste zasahuje desať sanitiek a štyri záchranárske vrtuľníky. Do hangáru podľa miestnych médií narazilo jednomotorové lietadlo Cessna 208, ktoré sa snažilo pristáť. V oblasti bolo v čase nehody nepriaznivé počasie, pred ktorým sa v hangári schovávali ľudia, napísala poľská agentúra PAP s odvolaním na záchranárske zložky.

Miestny hasičský zbor potvrdil, že k incidentu došlo na letisku v Chrcynne a na sociálnej sieti zverejnil fotografiu, na ktorej je vidieť chvost lietadla vyčnievajúci z hangáru. Polícia bola zalarmovaná krátko po 17:30 hod miestneho času, informuje agentúra AFP. Momentálne prebieha vyšetrovanie. Záchranári tvrdia, že v čase havárie lietadla, boli na palube traja ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/BBC/KB Netky, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies