Trump chce zatvoriť hranicu s Mexikom

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 18:28 • 2 min
Trump chce zatvoriť hranicu s Mexikom

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v piatok pohrozil, že budúci týždeň úplne alebo čiastočne zatvorí hranice s Mexikom, ak dovtedy Mexiko nezastaví všetkých imigrantov smerujúcich do USA.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú skupiny migrantov zo Strednej Ameriky, ktorí sa chcú dostať do Spojených štátov. Pokiaľ sa situácia vymkne spod kontroly, uzavrie hranicu na určitý čas úplne, povedal Trump vo štvrtok v Palm Beach na Floride, kde bude tráviť predĺžený víkend a sláviť Deň vďakyvzdania.


"Ak Mexiko okamžite KOMPLETNE nezastaví ilegálnu imigráciu, ktorá sa valí na Spojené štáty cez Južnú Hranicu, tak budúci týždeň ZATVÁRAM Hranice, alebo veľkú časť Hraníc," napísal v piatok Trump na Twitter.

 

 

Zároveň vyzval Kongres, aby sprísnil imigračné zákony, ktoré sú podľa neho vinou demokratov príliš mäkké. Demokrati s tým však nesúhlasia a viacerí z nich Trumpa obviňujú, že situáciu na hraniciach s Mexikom naschvál dramatizuje, aby z nej mohol vytĺkať politický kapitál a strašiť ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies