V Taliansku zomreli dvaja Česi

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 07:12 • 2 min
V Taliansku zomreli dvaja Česi

PRAHA - Zosuv ľadovca v talianskych Dolomitoch má druhú obeť z Česka. Ide o muža, ktorý bol doteraz nezvestný.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského webu Novinky.cz to v utorok potvrdilo ministerstvo zahraničných vecí ČR. Obaja muži boli v horách spolu. Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí ČR Lenka Do o nich hovorila ako o dvoch kamarátoch. Ďalší ľudia z Česka nie sú nezvestní, dodala.

 

 

Pri zosuve veľkého kusa ľadovca na vrchu Marmolada, ku ktorému došlo v nedeľu, zahynulo najmenej sedem ľudí a ďalších osem je nezvestných. Šanca, že niekoho ešte nájdu živého, je malá, uviedli Novinky.cz.


Pátranie po nezvestných je podľa záchranárov veľmi komplikované a sťažuje ho aj nepriaznivé počasie. Do pátrania zapojili drony a vrtuľníky, pričom majú napríklad zariadenia na zachytenie signálu mobilných telefónov.


Skupina pátračov so špeciálne vycvičenými psami sa chystá na miesto nešťastia v stredu alebo vo štvrtok. Závisí to od počasia, respektíve od toho, či nebudú búrky.

 


Pôvodne bolo nezvestných 13 osôb. Počas utorka sa tento počet znížil na 8. Zistili totiž, že jeden nezvestný bol v skupine ôsmich zranených. Podarilo sa dohľadať aj majiteľov oboch českých áut zaparkovaných neďaleko začiatku výstupu na ľadovec, po ktorých úrady pátrali od pondelka, uviedlo ministerstvo zahraničných vecí.


Primátor mesta Canizei v utorok zakázal vstup na celú horu Marmolda, pretože napriek nedeľnej tragédii na vrchol stále vystupovali turisti a zvedavci. Uzávera hory je časovo neobmedzená.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Sydney ničia záplavy. Evakuovali už vyše 50-tisíc ľudí!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies