R. FICO: Čaputovej vláda má len zachrániť skrachovanú vládnu koalíciu a pomôcť Progresívnemu Slovensku zviditeľniť sa.

NETKY.SK • 13 Jún 2023, 08:54 • 2 min
R. FICO: Čaputovej vláda má len zachrániť skrachovanú vládnu koalíciu a pomôcť Progresívnemu Slovensku zviditeľniť sa.

S plným rešpektom som si prečítal Programové vyhlásenie vlády (PVV), s ktorým sa vláda Z. Čaputovej bude uchádzať o dôveru Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Čaputovej premiéra som na stretnutí požiadal, aby do PVV zaradil aj popis katastrofálneho stavu, v ktorom sa Slovensko nachádza po troch rokoch amatérskeho vyčíňania Matovičovej a Hegerovej vlády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Neurobil tak, čím len potvrdil, že jeho úlohou je kryť predchádzajúce bačovanie a vytvoriť dostatok časového priestoru, aby sa rozpadnutá vládna koalícia spamätala.

Všetci sa zhodneme, že zásadným problémom súčasného Slovenska je obrovské zdražovanie. PVV rieši Rómov, finančnú podporu mimovládnych organizácií, boj proti hybridným hrozbám, pomoc Ukrajine a to najpodstatnejšie – teda zdražovanie potravín – vláda vyriešila touto jednou jedinou vetou, cit.: „Vláda posúdi možné opatrenia eliminujúce dosahy rastu cien potravín.“ Čo v slovenskom jazyku znamená, že neurobí nič!

Zato pri nákupoch zbraní nemieni vláda šetriť. Nedávno som povedal, že stavte sa so mnou, že nová vláda bude chcieť kúpiť nový systém protivzdušnej ochrany po tom, čo ten náš, vysokovýkonný S-300, darovala Ukrajine a po tom, čo naši spojenci stiahli z územia Slovenska dočasne požičané americké Patrioty. Vláda si ako krátkodobú prioritu postavila, opäť citujem: „Vláda bude pokračovať v realizácií modernizačných projektov s dôrazom na systémy protivzdušnej obrany.“ Na drahé potraviny nemáme, ale výrobca amerického Patriotu sa môže tešiť na dobrý zárobok na Slovensku.

Čítajúc PVV, všetko je tak, ako sme predpokladali. Čaputovej vláda je len manéver na záchranu vládnych skrachovancov a pomoc Progresívnemu Slovensku. Aby ľudia mali čas spoznať „odborníkov“, ako je ten na dopravu v Bratislave, ktorý ani netušil, kde je v Bratislave najvyťaženejšia dopravná tepna.

Za daných okolností SMER – slovenská sociálna demokracia nemôže Čaputovej vláde vysloviť dôveru.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies