Lídri EÚ zvolávajú krízový summit

NETKY.SK • 21 Jún 2019, 08:02 • 2 min
Lídri EÚ zvolávajú krízový summit

BRUSEL - V Bruseli sa uskutočnil summit lídrov, ktorého cieľom bolo obsadiť vrcholové pozície v EÚ. Politici sa však nedohodli, a tak zvolávajú krízový summit.

slovakia

left justify in out

Rokovať by sa teda opäť malo 30. júna.

 

Na bruselskom summite bola zrejme poriadne dusná atmosféra. Jednotliví predstavitelia štátov totiž nijako nedokázali nájsť vzájomný konsenzus a prekonať rozpory tak, aby boli schopní voľby. Vrcholové pozície v orgánoch Únie - vrátane predsedu Európskej komisie a stáleho predsedu Európskej rady tak ostávajú i naďalej neobsadené.

 

img

 

"Všetky mená zostávajú stále v hre, avšak ja som si istý, že v nedeľu (30. júna) nájdeme riešenie," vyhlásil v tejto súvislosti estónsky premiér Jüri Ratas. Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Emmanuel Macron sú toho názorú, že v tejto situácii by rozhodne nebolo rozumné prijímať unáhlená rozhodnutia, preto si treba dopraiť radšej viac času. O niekoľko dní sa situácia môže upokojiť a voľba prebehne úplne hladko.

 

img

 

Členské štáty sa podľa predsedu Európskej rady Donalda Tuska zhodli na potrebe "balíka (mien), ktorý bude reflektovať rôznorodosť EÚ". "Stretneme sa znova 30. júna," dodal Tusk na záver.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona