Elon Musk oznámil odstúpenie z postu šéfa Twitteru

NETKY.SK • 12 Máj 2023, 09:00 • 2 min
Elon Musk oznámil odstúpenie z postu šéfa Twitteru

WASHINGTON - Americký miliardár Elon Musk vo štvrtok večer v tvíte oznámil, že v krátkej dobe odstúpi z postu šéfa Twitteru. Priblížil, že bola vybraná jeho nástupkyňa, ktorá funkciu prevezme za približne šesť týždňov.

slovakia

left justify in out

Meno jeho nasledovníčky Musk nezverejnil. V tvíte priblížil, že jeho úloha sa do budúcnosti zmení na výkonného technologického riaditeľa, pričom bude mať na starosti špecializovanejšie oblasti, akými sú napríklad produkty a software. Elon Musk kúpil sociálnu sieť Twitter vlani v októbri za zhruba 44 miliárd dolárov a odvtedy stojí na jej čele.

 

Ako píše agentúra AP, opakovane však zdôrazňoval, že šéfom nezostane natrvalo. V decembri uviedol, že z postu odstúpi, akonáhle za seba nájde náhradu. Vo februári tohto roku následne avizoval, že nového šéfa chce nájsť "zrejme do konca roka". DPA konštatuje, že zhruba polročné obdobie, keď Musk viedol Twitter, sprevádzali chaos a kontroverzie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona