Bratislava plánuje čerpať nový úver vo výške osem miliónov eur

NETKY.SK • 10 September 2023, 17:00 • 2 min
Bratislava plánuje čerpať nový úver vo výške osem miliónov eur

BRATISLAVA - Mesto Bratislava plánuje čerpať nový investičný úver vo výške osem miliónov eur. Zabezpečiť ním chce financovanie projektov z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). V zozname uvádza cesty II. triedy - Púchovská, Trnavská a Račianska. O podpísaní úverovej zmluvy so spoločnosťou National Development Fund II. rozhodlo v piatok (8. 9.) bratislavské mestské zastupiteľstvo.

slovakia

left justify in out

Na základe aktuálnej situácie na trhu navrhuje magistrát využiť ponuku na financovanie investičných projektov Bratislavského samosprávneho kraja z finančného nástroja IROP. V zozname projektov uvádza cesty II. triedy - Púchovská, Trnavská a Račianska. Práce na nich plánuje v druhej polovici budúceho roka.

 

V prípade Púchovskej ide o úsek od Detvianskej po Púchovskú 14. Práce majú stáť vyše 1,4 milióna eur. Obdobná suma je aj v prípade projektu na Trnavskej, kde sa má pracovať od križovatky Tomášikova - Trnavská po železničné priecestie. Náklady za viac ako päť miliónov eur sa majú týkať Račianskej, a to úseku od Legerského po Železničná stanica Vinohrady.

Magistrát deklaruje, že načerpaním nového úveru dodržiava ukazovateľ zadlženosti v zmysle zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy. Dlhová zaťaženosť hlavného mesta sa v tomto roku predpokladá na úrovni 49,82 percenta.

 

Mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo v marci mestský rozpočet na roky 2023 - 2025. Jeho súčasťou bol aj schválený nový úver na rok 2023 vo výške 30 miliónov eur. Načerpanie nového úveru osem miliónov eur sa tak navrhuje v súlade s týmto rozpočtom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / Júlia Jánošíková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies