Putinovi sa nedávno narodil druhý vnuk

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 15:30 • 2 min
Putinovi sa nedávno narodil druhý vnuk

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes počas priamej linky s občanmi potvrdil, že má vnukov, dokonca vo veku škôlkarov. Priznal, že druhý vnuk sa mu narodil len nedávno.

slovakia

left justify in out

Putin, ktorý o svojom súkromí hovorí len veľmi zriedka, ubezpečil, že s jeho rodinou "je všetko v poriadku": dcéry - "bez ohľadu na to, čo sa hovorí" - žijú v Rusku a pracujú v oblasti vedy a školstva, v politike nepôsobia. Uviedol, že nechce, aby jeho vnúčatá vyrastali "ako princovia".

 

Zmienil sa aj o vlastnom otcovi. Stalo sa tak v reakcii na sťažnosť dievčaťa z Kirovskej oblasti, ktorá má rakovinu v štvrtom štádiu aj vďaka počiatočnej nesprávnej diagnóze lekárov. Sťažovala sa tiež, že v nemocnici, kde sa lieči, nie je dostatok cytostatík a úzko špecializovaných lekárov.

 

Putin sa jej zveril, že mal podobnú skúsenosť so svojím otcom, ktorému liečili bolesti chrbtice, a po prevoze do inej nemocnice sa ukázalo, že šlo o rakovinu. Dodal, že aj v tom štádiu choroby lekári našli vhodný liek a otec napokon zomrel v dôsledku inej choroby, nie onkologickej. Putin preto apeloval na dievča, aby sa nevzdávalo nádeje. Ubezpečil ju, že sa situácii v zdravotníctve bude osobne venovať a pokúsi sa pomôcť aj jej osobne.

 

Putin dnes od 11.00 h SELČ v priamom prenose odpovedá na otázky, ktoré mu vopred poslali alebo ešte aj dnes posielajú občania z celej krajiny.

 

Vyjadril sa počas nej aj k demografickému vývoju v Rusku, keď vyzdvihol, že pôrodnosť v Rusku rastie teraz rýchlejšie než v európskych krajinách. Podľa neho zásluhu na tom majú aj opatrenia prijaté štátom na finančnú podporu mladých rodín vo forme príspevku pri narodení dieťaťa a prídavkov na deti.

 

Informoval, že problém s miestami v materských školách v Rusku je vyriešený na 98 percent, avšak "jaslí" pre menšie deti nie je dosť.

 

Putin dostal aj otázky ohľadom ochrany prírody. Jedna sa týkala obrovskej skládky v meste Balašicha, ktorá bola založená pred 50 rokmi vo vzdialenosti približne 20 kilometrov od Moskvy a teraz sa rozprestiera na ploche 50 hektárov. Obyvatelia mesta informovali Putina o zápachu i úniku nebezpečných látok zo skládky a žiadali jej likvidáciu.

 

Zmiernenie pravidiel ochrany vodných zdrojov od Putina naopak žiadali obyvatelia ostrova Oľchon v Bajkalskom jazere, pretože im bránia v bežnom živote i podnikaní. Ruský prezident uviedol, že o životné prostredie sa treba starať, a vyslovil sa za rovnováhu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies