Kde na Slovensku zažijete najsladšie medové týždne?

NETKY.SK • 1 September 2023, 16:00 • 2 min
Kde na Slovensku zažijete najsladšie medové týždne?

Nepodarí sa vám vaše medové týždne osláviť niekde v luxusných trópoch, alebo v romantickom európskom veľkomeste? Nezúfajte si! Tú najkrajšiu svadobnú cestu môžete zažiť aj doma

slovakia

left justify in out

Slovensko ponúka veľa malebných zákutí, kde zažijete vaše prvé dni a týždne v manželstve sladšie ako med. Ponúkame vám na inšpiráciu niekoľko miest a spôsobov, kde a ako stráviť nezabudnuteľnú a neprekonateľnú svadobnú cestu made in Slovakia.
 
1.  Štrbské Pleso – luxus ako z rozprávky
Už nemusíte závidieť hviezdam slávnych filmových príbehov, teraz môžete tú istú romancu zažiť aj vy! Okolie Štrbského plesa a luxusná atmosféra 5-hviezdičkového hotela Kempinski vás prenesú do vášho vlastného romantického príbehu, ktorého vrcholom môže byť večera vo vežičke – na najvyššom mieste hotela, kde si môžete osamote pri neopakovateľnom západe slnka a sviečkach vychutnávať vaše vzácne chvíle. Hotel so svojím špičkovým wellness, výhľadmi na okolité tatranské končiare a delikatesami miestnej kuchyne je priam stvorený na medové týždne. Mladomanželský apartmán s viac ako 80 metrov štvorcovými ponúka aj vlastnú vírivku čo kozub. Hotel je ideálnym miestom aj pre samotné svadby, či oslavy výročia.

2. Borša, Kaštieľ Františka II. Rákócziho – ako šľachtic a šľachtičná
Ak máte radi slovenské zámky, nezabudnuteľný pobyt môžete ako novomanželia zažiť na tomto pôvabnom kaštieli na úpätí Tokaja v obci Borša (okres Trebišov). Romantika v autentickom historickom prostredí, špičková gastronómia v štýlovej reštaurácii U Kňažnej, kráľovsky zariadené apartmány, posteľ s baldachýnom, ale aj voľný vstup na viaceré atrakcie kaštieľa či degustácia výborných miestnych vín. Romantiku zažijete aj na neďalekej Vyhliadkovej veži v tvare suda, ak ste adrenalínové typy, môžete si medové dni okoreniť návštevou zážitkového parku Zemplen adventure park. Pozrite si výstavnú expozíciu kaštieľa, či panoramatické premietanie o histórii tohto miesta, zájdite do mestského parku v Trebišove.

 

 

3. Folklórna chyža, Bojnice – ľudovo a prírodne
Ak chcete, naopak, zažiť trochu „podzámčia“, čo takto ubytovať sa ako novomanželia na ľudovo - v úchvatnej folklórnej chyži hneď vedľa Bojnického zámku? Táto rarita je súčasťou Bojnického dvoru, ktorý sa večer zatvára, takže tu budete mať možnosť užiť si skutočnú samotu a romantiku. Na výber máte z dvoch chyží – modrej a červenej, ich zariadenie verne kopíruje tradície, ozdoby a predmety hornonitrianskeho regiónu. Dobovú autentickosť len podčiarkuje to, že tu nie je k dispozícii ani wi-fi, sprcha a toaleta sa takisto nachádzajú vedľa chyže, takže toto sú medové týždne skôr pre prírodné typy, ktoré chcú skúšať niečo jedinečné. Takým bude určite nočný pohľad na zámok pár metrov od vás.
 

4. Ždiar – svadobná cesta po goralsky
Ak milujete hory, romantiku a pokoj, svadobná cesta v Ždiari bude pre vás ako stvorená. Drevenice a kroje s goralským nádychom, to všetko tu môžete ešte zažiť a vidieť na vlastné oči v nedotknutom stave. K dispozícii vám bude aj romantická jazda na koči, na výber máte z mnohých nádherných túr – na Téryho chatu či Zelené pleso. Určite nezabudnite navštíviť Beliansku jaskyňu, ďaleko nie je ani Ľubovniansky hrad. Typickým penziónom s goralskou atmosférou, ktorý ponúka jedinečný výhľad na Belianske tatry je Strachan, kde majú novomanželov veľmi radi. Uvítajú vás tu s poctivou Strachanovicou (destilát z čučoriedok), čaká vás súkromná vírivá vaňa priamo na izbe, skvelý wellness.
 

5. Wellness Poludnica, Predná Hora
V relax centre Poludnica si vážia a rozumejú vašej túžbe po súkromí a totálnom oddychu v lone krásnej prírody. Je to ideálne miesto pre romantiku a relax vo dvojici, kde vás čaká čľapkanie v horúcej vode, vyhrievanie sa v saune, či popíjanie sektu v hojdacom kresle. Wellness disponuje unikátnou, čiastočne prekrytou strešnou terasou s vírivkou, kde sa môžete kochať pohľadom na hrebeň Stolických vrchov a okolie Muráňa. K relax centru patria apartmány Planina v prírodnom, no komfortnom zariadení. Ak už budete dostatočne vysaunovaní a zrelaxovaní, vyšliapnite si na vyhliadku Poludnica, zájdite na Hrad Muráň, či známu Sysliu lúku v Národnom parku Muránska planina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Kempinski High Tatras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies