Putinov blízky spolupracovník sa vysmieva sankciám: Jediné, čo ma zaujíma je Tupac!

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 14:09 • 2 min
Putinov blízky spolupracovník sa vysmieva sankciám: Jediné, čo ma zaujíma je Tupac!

MOSKVA – Americký prezident Barack Obama v pondelok podpísal nariadenie zavádzajúce sankcie proti siedmim ruským predstaviteľom. Stalo sa tak deň po kontroverznom referende na Kryme, v ktorom obyvatelia jednoznačne hlasovali za odtrhnutie sa od Ukrajiny a pripojenie sa k Rusku. Jedným z nich je aj Vladislav Surkov, ktorý si z nich moc hlavu nerobí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zoznam sankcionovaných zahŕňa okrem Surkova vysokopostavených ruských predstaviteľov Sergeja Glazjeva, zástupcov Dumy Leonida Sluckého a Jelenu Mizulinovú, šéfa ústavnoprávneho výboru Rady federácie Andreja Klišasa, predsedníčku Rady federácie Valentinu Matvijenkovú a vicepremiéra Dmitrija Rogozina. Surkov a Glazjev sú kľúčoví spolupracovníci ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

Surkov sa pre ruské média vyjadril, že je pre neho „veľká česť“, že Barack Obama ho zaradil na listinu sankcionovaných. „Nemám v zahraničí žiadne účty. Jediné čo ma v Amerike zaujíma je Tupac Shakur, Allen Ginsberg a Jackson Pollock. Nepotrebujem víza, aby som sa dostal k ich dielam, nič som nestratil,“ povedal Surkov na margo sankcií.

 

Ruský vicepremiér Dimitrij Rogozin bol prekvapený, že sa taktiež dostal na listinu a Barackovi Obamovi napísal odkaz na Twitteri: „Súdruh Barack Obama, čo majú robiť tí, ktorí nemajú v zahraničí žiadne účty, ani majetok? Alebo na to ste nemysleli?.“ Rogozin preto si myslí, že „tento zoznam mu zostavili nejakí vtipálci."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies