PC HRY PlayStation 5 oslavuje narodeniny a štátny sviatok 17.11. oslavujeme aj hernými zľavami

NETKY.SK • 20 November 2021, 12:00 • 2 min
PC HRY PlayStation 5 oslavuje narodeniny a štátny sviatok 17.11. oslavujeme aj hernými zľavami

Herná konzola PlayStation 5 oslavuje 1. rok, no to nie je všetko. Deň boja za slobodu a demokraciu oslavujú hráči hernými zľavami na slovenské a české herné tituly. Odosielanie hernej konzoly Steam Deck sa presúva. Rockstar Games Launcher mal problémy so štartom remater definitívnej edície GTA.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Sony môže začať oslavovať 1. rok od uvedenia hernej konzoly PlayStation 5 na herný trh. Nová konzola prináša mnoho nových zmien. Medzi tie hardvérové patrí PS5 ovládač s haptickou odozvou, ale aj nový VR systém, ktorý je momentálne vo vývoji. Oznámenie hier, ktorých sa čoskoro dočkáme na konzolu PS5 od PlayStation Studios: God of War Ragnarok, Gran Turismo 7 a Horizon Forbidden West. Týmito hernými gigantmi to však nekončí.

 

img

 

Aj napriek tomu, že ide o jeden rok pôsobenia, sa na konzolu vďaka herným vývojárom dostalo vyše 360 hier. A zďaleka to nie je všetko. Ďalších 25 hier je vo vývoji od PlayStation Studios. Môžeme sa tešiť na ďalšiu generáciu, ktorá prinesie nové herné tituly.

 

Teraz sa pozrieme na herné štatistiky spojené s hernou konzolou PlayStation 5. Nasledujúce informácie a dáta sú zachytené od 12. novembra 2020 do 30. septembera 2021:

 

Hráči na PS5 spolu odohrali vyše 4,6 miliárd hodín herného obsahu.

 

Hráči na PS5 spolu odvysielali vyše 26 miliónov hodín herného obsahu.

 

Top desať hier podľa počtu odohraných hodín:

 

Fortnite

 

Call of Duty: Black Ops Cold War

 

FIFA 21

 

NBA 2K21

 

Assassin’s Creed Valhalla

 

Destiny 2

 

MLB The Show 21

 

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

 

Demon’s Souls

 

NBA 2K22.

 

Na druhej strane sú tu aj negatívne aspekty, ktorým sa nedalo vyhnúť. Prioritou spoločnosti aj naďalej zostáva ponúknuť herný zážitok a herné konzoly pre hráčov počas pandemickej situácie, ktorá sa zapísala na výpadku a nedostatku materiálov na výrobu ďalších kusov hernej konzoly PlayStation 5. Pre hernú konzolu PS5 bol prvý rok naozaj výnimočný, no ďalšia etapa je pred nami a my dúfame, že opäť prinesie nové a úspešné zmeny v hernom svete PlayStation.

 

Mohlo by vás zaujímať: PC HRY Hráči určujú pravidlá v Battlefield 2042 Portal

 

 

5# Rýchle herné novinky

 

Štátny sviatok 17. 11. 2021 môžu začať oslavovať hráči v hernom svete. Už od 15. novembra čakajú na hráčov bohaté zľavy na herné tituly od slovenských a českých herných vývojárov. V katalógu zliav by malo byť vyše 223 hier od 92 herných štúdií. Ďalšie hry boli počas herného eventu ohlásené na Czech and Slovak Games Week Direct Showcase. Slovenské a české herné tituly budú v rámci herného eventu v zľave do 22. novembra.

Zdroj: Steam

 

Ak patríte medzi predobjednateľov hernej konzoly Steam Deck od spoločnosti Valve, máme pre vás nepríjemnú správu. Príchod Steam Deck-u neočakávajte v decembri. Odosielanie sa presúva o dva mesiace, presnejšie na február 2022. Príčinou je nedostatok materiálov od dodávateľa. Za nepríjemnú situáciu sa spoločnosť ospravedlňuje. O ďalších zmenách bude pravidelne informovať na hlavnej stránke produktu.

Zdroj: Steam

 

Štart definitívnej edície GTA trilógie nezačal veľmi úspešne. Rockstar Games Launcher mal niekoľko problémov už hneď na začiatku. Najaktuálnejším problémom bola možnosť zakúpenia hry, ale aj spustenie hry na začiatku vydania. Hra sa jednoducho vyparila z digitálnej ponuky. Tento problém je však už vyriešený a support tím informuje, že hru je opäť možné zakúpiť na ich hlavnej platforme. Avšak do budúcna plánuje Rockstar ďalšie vylepšenia a optimalizácie, nakoľko to nebol jediný problém.

Zdroj: Twitter

 

Dátum vydania hry SpellForce III Reforced sa presúva. Pre PC hráčov bude hra dostupná 6. december 2021. Pre konzoly PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X je dátum stanovený na 8. marca 2022. Nová reforced edícia prináša vylepšenia v hernej kampani, úloh, kooperatívneho módu a mnoho iných vylepšení. Dočkať by sme sa mali aj prepracovania systému schopností. Update bude dostupný zdarma pre držiteľov klasickej verzie SpellForce III na PC platformu.

Zdroj: THQ Nordic



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona