Prezidentka Čaputová upozorňuje akým spôsobom sa dá pomôcť zdravotníkom v tejto ťažkej dobe

NETKY.SK • 22 December 2020, 14:43 • 2 min
Prezidentka Čaputová upozorňuje akým spôsobom sa dá pomôcť zdravotníkom v tejto ťažkej dobe

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová upozorňuje, že kým sa väčšina ľudí pripravuje na Vianoce, nemocnice sa pripravujú najmä na zvýšený počet pacientov s koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Vplyv obmedzení sa zatiaľ neprejavil, trvajú len krátko a majú príliš veľa výnimiek na zásadnejšie zníženie mobility. Do konca roka sa preto v nemocniciach očakáva tritisíc pacientov s ochorením COVID-19 a 300 na pľúcnej ventilácii.

 

img

 

Starostlivosť o týchto pacientov prevezmú aj menšie a súkromné nemocnice, no keďže medzi infikovanými stále pribúda aj zdravotný personál, pomoc ďalších zdravotníkov slúžiacich na iných oddeleniach alebo mimo nemocníc bude potrebná.

 

Hlava štátu to napísala vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že volala aj s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO).

 


"Obmedzme svoje kontakty na minimum aj nad rámec opatrení, ktoré dnes máme prijaté. Zdravie je najväčší darček, ktorý si tieto Vianoce môžeme dať. Sebe aj zdravotníkom tiež môžeme pomôcť, keď si budeme dávať väčší pozor, aby sme sa nedostali do nemocnice v dôsledku iných rizikových aktivít." 

 

"Napríklad v dôsledku používania zábavnej pyrotechniky, zlej životosprávy alebo neohľaduplnosti či nepozornosti na cestách," zdôraznila Čaputová.

 

img

 

Doplnila, že každý pacient v nemocnici zamestnáva a v tejto situácii aj vyčerpáva lekárov a sestry, ktorí tak môžu chýbať pri iných život zachraňujúcich úkonoch u hospitalizovaných pacientov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies