Putin si prevzal odkaz od Zelenského!

NETKY.SK • 30 Jún 2022, 19:27 • 2 min
Putin si prevzal odkaz od Zelenského!

MOSKVA - Šéfovi Kremľa odovzdal odkaz od ukrajinského prezidenta indonézsky prezident Joko Widodo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to samotný Widodo po tom, ako v Moskve rokoval s Putinom. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

 

Widodo povedal, že je pripravený pomôcť sprostredkovať komunikáciu medzi ruským a ukrajinským prezidentom. O obsahu Zelenského odkazu žiadne podrobnosti neposkytol.

 

img

 

„Hoci je situácia stále komplikovaná, je dôležité smerovať k urovnaniu sporu a otvorenému dialógu,“ uviedol indonézsky prezident, ktorý si podľa vlastných slov želá skoré ukončenie vojny na Ukrajine.

 

Prečítajte si tiež: Bielorusko povoláva brancov. Modrá knižka nič neznamená!


Všetkých svetových lídrov zároveň vyzval, aby oživili ducha vzájomnej spolupráce. Putin označil rozhovor s Widodom za produktívny. „Som presvedčený, že dnes dosiahnuté dohody ešte viac posilnia rusko-indonézske partnerstvo,“ dodal.


Rusko sa v súčasnosti snaží posilniť spoluprácu s krajinami v Ázii a Afrike, aby vyvážilo vplyv sankcií, ktoré naň Západ uvalil pre rozpútanie vojny na Ukrajine.

 

img

 

Indonézia v súčasnosti zastáva rotujúce predsedníctvo v skupine G20, a teda usporadúva aj tohtoročný summit, ktorý sa bude konať 15. - 16. novembra na ostrove Bali. V apríli Jakarta oznámila, že na schôdzku pozvala aj Putina. Západné krajiny však trvajú na tom, aby šéfa Kremľa zo summitu G20 vylúčili.

 

Widodo v stredu navštívil Kyjev, kde hovoril so Zelenským. Ukrajinský líder mu povedal, že na novembrovom summite G20 sa zúčastní v závislosti od toho, kto budú jeho ďalší účastníci, hoci Putina výslovne nemenoval.

 

Kremeľ v pondelok uviedol, že Putin sa plánuje na summite G20 zúčastniť osobne, hoci o tejto otázke stále panujú nejasnosti.

 

Možno vás zaujme: Prekvapivé slová Putina! Je pripravený na dialóg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies