Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
1. feb. 2023Tatiana
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
07.01.2023 12:00 Gurmán
Zdravé mrkvové hranolčeky s parmezánom
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
07.01.2023 12:00 Gurmán

Zdravé mrkvové hranolčeky s parmezánom



Hranolky nemusia byť vždy nezdravým nepriateľom. Stačí vedieť, ako si ich správne pripraviť. Skúste našu zdravú alternatívu klasických zemiakových hranolčekov.


Suroviny

4 ks mrkva

2 PL rastlinný olej

3 PL strúhaný parmezán

1 KL mleté čierne korenie

1/2 KL soľ

 

Postup

Mrkvy umyjeme (nešúpeme) a odrežeme vrchné časti a spodné časti, aby sme dostali približne rovnako hrubé valčeky po celej dĺžke. Každú mrkvu priečne prepolíme a prerežeme pozdĺžne na dve časti. Štvrtiny potom nožom rozdelíme na rovnako hrubé hranolčeky. Hranolčeky posypeme parmezánom, soľou a čiernym korením. Mrkvové hranolčeky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C zhruba 20 minút. Podávame ešte teplé s domácim cesnakovým dresingom. 

 

Prajeme dobrú chuť. 

 



reklama


reklama


Zdroj: KB Netky



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
ad
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok