Putin: Pre bezpečnosť olympiády urobíme všetko možné

NETKY.SK • 18 Január 2014, 09:27 • 2 min
Putin: Pre bezpečnosť olympiády urobíme všetko možné

MOSKVA - Pre bezpečnosť zimných olympijských hier v Soči urobia ruské úrady všetko možné, vyhlásil v piatok šéf Kremľa Vladimir Putin. Taktiež zdôraznil, že pred teroristami si štát nemôže dovoliť ukázať žiadnu slabosť.

slovakia

left justify in out

Agentúra RIA Novosti poznamenala, že ide o prvé vyjadrenie Putina k otázke bezpečnosti olympijských hier od dvoch decembrových samovražedných útokov vo Volgograde, pri ktorých zahynuli desiatky ľudí.

"Ak ukážeme slabosť a strach, znamená to, že pomôžeme teroristom dosiahnuť svoj cieľ," uviedol Putin v rozhovore s viacerými ruskými televíznymi stanicami.

"Myslím si, že medzinárodná komunita by sa mala vo všetkých sférach - humanitárnej, politickej a hospodárskej - zjednotiť v boji proti takým neľudským prejavom, akými sú akty terorizmu a vraždy nevinných ľudí," povedal šéf Kremľa. "Našou úlohou je poskytnúť bezpečnosť účastníkom olympiády a návštevníkom tohto športového festivalu. Urobíme pre to všetko možné," dodal ruský prezident.

Jeho slová zazneli niekoľko hodín po tom, čo čečenský prezident Ramzan Kadyrov oznámil, že vodca islamských povstalcov na ruskom severnom Kaukaze Doku Umarov je mŕtvy. Lídra samozvaného "Kaukazského emirátu", ktorý hrozil prekazením olympiády a ktorý figuruje na ruskom aj americkom zozname teroristov, vraj zabili bezpečnostné zložky. Zdroje z ruských tajných služieb však túto informáciu zatiaľ nepotvrdili, uviedla RIA Novosti. Pripomenula, že Kadyrov označil Umarova za mŕtveho už viackrát, pričom nikdy neposkytol dôkaz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies