Strana Smer dala ultimátum ministrovi zdravotníctva! Ak podmienku nesplní, chcú ho odvolať

NETKY.SK • 18 Máj 2021, 17:31 • 2 min
Strana Smer dala ultimátum ministrovi zdravotníctva! Ak podmienku nesplní, chcú ho odvolať

BRATISLAVA – Ak do pondelka 24. mája nezabezpečí minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) pre obyvateľov Slovenska jednotný, medzinárodne uznávaný certifikát na očkovanie, opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) podá návrh na jeho odvolanie z funkcie.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. Strana je podľa neho v takom prípade pripravená iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR, na ktorej by mal byť Lengvarský odvolávaný.


Fico ako dôvod tohto kroku označil stratégiu očkovania a celkové manažovanie pandemickej situácie, ktorú podľa neho minister zdravotníctva nezvláda.

 

„Občania Slovenska nesmú byť rukojemníkmi tejto neschopnej vlády a občanmi druhej kategórie," dodal šéf Smeru-SD.

 

„Zodpovednosť ministra zdravotníctva je na prvom mieste. A už sa musí skončiť doba, keď sa robia zlé veci a nevyvodzuje sa z toho žiadna zodpovednosť,“ povedal Fico . Poukázal pritom na viaceré pochybnosti v súvislosti s nákupom testov, ale aj na nejasnosti pri nákupe ruskej vakcíny Sputnik V.

 

Šéf Smeru upozornil, že v krajine sa očkuje už takmer pol roka a Slovensko nemá jednotný certifikát o absolvovaní očkovania. „Členovia vlády SR a zodpovední nie sú schopní zabezpečiť jednotné potvrdenie o tom, že človek podstúpil očkovanie,“ skonštatoval.

 

 

Líder Smeru tiež upozornil, že Slovensko nie je súčasťou dohody okolitých krajín o voľnom cestovaní, pretože nemáme jednotný certifikát.

 

Strana od rezortu zdravotníctva požaduje, aby tento problém vyriešil do pondelka, aby mali Slováci k dispozícii medzinárodne uznávaný certifikát, ktorý im umožní voľne cestovať do zahraničia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona