AKTUALIZÁCIA: Sulíka dnes neodvolali. Kedy budú pokračovať v diskusii?

NETKY.SK • 16 Jún 2022, 17:24 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Sulíka dnes neodvolali. Kedy budú pokračovať v diskusii?

BRATISLAVA - V pléne Národnej rady (NR) SR sa dnes začala diskusia k odvolávaniu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Písomne sa do nej prihlásilo 9 rečníkov. V úvode schôdze prečítal odôvodnenie odvolávania Sulíka líder Smeru-SD Robert Fico. Stanovisko vlády predniesol premiér Eduard Heger (OĽaNO). O slovo požiadal aj Sulík.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 18:59 (16. 6. 2022)

 

Diskusia k odvolávaniu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) bude vo štvrtok trvať do 19:00. Pokračovať by mala ďalšie dni, a to vždy po prerokovaní termínovaných bodov z aktuálnej riadnej 66. schôdze. O priebehu rokovania informoval v pléne predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina).

 

img

 

V piatok od 9:00 by sa mali poslanci venovať viacerým správam, napríklad správe Národnej banky Slovenska či správe o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu. Ak stihnú ukončiť diskusiu k nim skôr, bude pokračovať aj diskusia k odvolávaniu Sulíka. V piatok budú rokovať len do 14:00.

 

Plénum sa následne zíde v utorok 21. júna. Od rána od 9:00 by sa malo na neverejnom rokovaní venovať správam Slovenskej informačnej služby (SIS) a Vojenského spravodajstva. Od 14:00 majú poslanci naplánovaný bod z dielne rezortu spravodlivosti. „Teda by sme pokračovali v odvolávaní ministra budúci týždeň, rátam v stredu, štvrtok,“ doplnil Kollár.

 

Pôvodný článok: 

 

Fico uviedol, že Sulík totálne zlyhal, keď nedostatočne tlačil na premiéra pri rokovaniach o ruskej rope. Poukázal na to, že slovenský predseda vlády súhlasil so šiestym balíkom sankcií voči Ruskej federácii, na ktorých sa nedávno dohodla Európska únia (EÚ) a ktoré sa týkajú aj oblasti dovozu a spracovania ruskej ropy. Sulík podľa neho nevytvoril dostatočný tlak na premiéra pri rokovaniach o rope. 

 

 

Podotkol, že niektorí zahraniční analytici na jeseň očakávajú „brutálnu drahotu“, pokiaľ ide o pohonné látky a aj ich nedostatok. Tvrdí, že sa blížime do mimoriadne vážnej doby, pokiaľ ide o všetky energie. Minister hospodárstva podľa Fica zanedbal základné povinnosti, netlačil na predsedu vlády a vytvoril podmienky, ktoré znížia životnú úroveň občanov SR.

 

Vláda v stredu odmietla návrh opozičných poslancov na odvolanie Sulíka z funkcie. „Vláda SR nevidí žiadny relevantný dôvod na vyslovenie nedôvery podpredsedovi vlády a ministrovi hospodárstva Slovenskej republiky Richardovi Sulíkovi a plne ho podporuje vo výkone funkcie,“ uviedol kabinet Eduarda Hegera (OĽaNO) v stanovisku k poslaneckému návrhu.

 

img

 

Z písomne prihlásených rečníkov je jeden za poslanecký klub. Rečniť môže podľa rokovacieho poriadku 30 minút. Zvyšní písomne prihlásení môžu hovoriť najviac 20 minút. Poslanci môžu reagovať faktickými poznámkami, jedna môže trvať najviac dve minúty.

 

Hocikedy môžu požiadať o slovo členovia vlády, premiér, podpredsedovia a predseda NR SR. Predseda vlády a šéf parlamentu môžu rečniť bez obmedzenia, podpredsedovia parlamentu a členovia vlády najviac 20 minút.

 

Po písomne prihlásených poslancoch sa budú môcť zákonodarcovia do diskusie prihlásiť aj ústne.

 

Prečítajte si tiež: Rusko znížilo dodávky plynu na Slovensko! Problém hlásia Taliani aj Nemci

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies