Putin plánuje rozmiestniť rakety na Kurilách v reakcii na americké v Južnej Kórei

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 06:15 • 2 min
Putin plánuje rozmiestniť rakety na Kurilách v reakcii na americké v Južnej Kórei

PETROHRAD - Ruský prezident Vladimir Putin dnes povedal, že Rusko nemá inú možnosť a musí reagovať na umiestnenie častí amerického protiraketového systému na Aljaške a v Južnej Kórei.

slovakia

left justify in out

Na Svetovom ekonomickom fóre (SEF) v Petrohrade uviedol, že za vhodné miesto na rozmiestnenie ruskej vojenskej techniky, ktorá bude reagovať na uvedené hrozby na Ďalekom východe, považuje Kurilské ostrovy.

 

Podľa Putinových slov Rusko nemôže zaháľať, keď vidí, ako ďalší posilňujú svoje vojenské kapacity pri jeho hraniciach na Ďalekom východe rovnako, ako to urobili v Európe. Moskva má osobitne obavy z amerického protiraketového systému THAAD v Južnej Kórei a z údajných plánov USA posilniť svoju protiraketovú základňu vo Fort Greely na Aljaške.

 

"Ničí to strategickú rovnováhu vo svete," povedal Putin na stretnutí so zahraničnými médiami, z ktorého štátna televízia odvysielala začiatok.

 

Washington podľa neho využíva Severnú Kóreu ako zámienku pre rozšírenie svojej infraštruktúry v Ázii rovnakým spôsobom, ako využil Irán ako zámienku pre protiraketový štít v Európe.

 

"Nesúhlasím s tým, že by sme jednostranne začali militarizovať tieto (Kurilské) ostrovy... Je to jednoducho vynútená odpoveď na to, čo sa deje v regióne," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies