Čo víťazku česko-slovenskej Superstar Barboru Piešovú nakoplo po malej strate múzy?

NETKY.SK • 3 Január 2021, 11:14 • 2 min
Čo víťazku česko-slovenskej Superstar Barboru Piešovú nakoplo po malej strate múzy?

Rozprávali sme sa s aktuálnou víťazkou speváckej súťaže, ktorá nedávno prišla aj so svojím prvým albumom Som flegmatik, ale optimista.

slovakia

left justify in out

Vnímate tých predchádzajúcich Superstaristov nejako? Ich kariéru?

Jediná, koho sledujem, tak, že asi najviac, je Tereza Mašková. Pretože ona je pre mňa pani speváčka. Ale inak veľmi nejako nesledujem žiadnych spevákov tu na Slovensku.

 

 

Tento život superstar, alebo celkovo hviezdy je veľmi ťažký. Koľko tak absolvujete napríklad týždenne rozhovorov?

Ono záleží či je nejaká akcia. Napríklad keď bolo po superstar, tak som absolvovala toľko rozhovorov, že som ani nevedela koľko ich je. Takže ich bolo veľmi veľa, ja neviem, možno okolo tridsať. A teraz po albume som mala nejakých dvadsať rozhovorov a ešte ma len ďalšie čakajú, takže uvidím, koľko sa ich nazbiera. Ale je to dosť namáhavé stále hovoriť o tom istom a stále byť nejako originálna v tých rozhovoroch.

 

Prečo?

Pretože nechcem hovoriť všetkým to isté kvôli tomu, aby to nebolo všetko ako cez kopirák. Keď si človek otvorí stránku, aby ho vždy prekvapilo niečo nové. Takže sa snažím trošku byť odlišná v tých rozhovoroch.

 

Dnes je pomerne malý záujem mladých ľudí o poéziu. Vy speváci to vlastne tak trošku nahrádzate, lebo vy tiež zhmotňujete tie básne. Takže cítite sa vy ako tvorkyňa textov aj ako poetka?

Ja som začínala na básničkách, samozrejme. Ja som ako dieťa písala básničky na základnej škole. Ale ono to bolo úplne katastrofálne. To bola jedna depresia za druhou. Ale nakoniec z niektorých básničiek sa dali vytvoriť texty piesní, zhudobnili sa a nezneli už tak depresívne.

 

img

 

Môže aj speváčka vyhorieť? Že príde nejaká strata múzy, že neviete čo vymyslieť?

Určite áno. Ja som mala takú fázu po vydaní albumu, že som chvíľu mala pár dní, že som nemala nič, žiadne nápady, ani podobne, ale nakoniec sa zase niečo udialo v živote, zase som sa s niekým novým stretla a zase ma to tak povzbudilo. Takže to bolo také, že ma to úplne navnadilo a išla som do toho, že proste moja nová šanca. Takže určite človek môže vyhorieť v hocijakom povolaní.

 

Ako si zvyknete sama pred sebou spievať? V rámci tréningu...

Ja vôbec netrénujem. Iba keď máme skúšku s nejakou kapelou, alebo tak. Keď som sama, tak spievam falošne, lebo mne to príde trápne spievať pekne pred sestrami, ja sa potom hanbím. (smiech).

 

Teraz po tom CD Som flegmatik, ale optimista, sa chystá aj riadne uvedenie prvého CD do života, napríklad formou online?

Asi nie. Asi by sme skôr počkali kým budú môcť byť ľudia. Ak sa to nepodarí, tak budeme normálne krstiť až druhé CD.

 

Prečítajte si aj ako Barbora Piešová vníma spoluprácu s rôznych hudobných štýlov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies