Chára nemôže uveriť tomu, že je najstarší

NETKY.SK • 14 Júl 2019, 9:2 • 2 min
Chára nemôže uveriť tomu, že je najstarší

BRATISLAVA - Kapitán hokejistov Bostonu Bruins Zdeno Chára svojsky zareagoval na informáciu o ukončení kariéry Američana Matta Cullena a na to, že bude v najbližšej sezóne práve on najstarší hráč NHL. Vyše dvojmetrový obranca na instagrame zverejnil svoju fotografiu v retrodrese Bostonu a s koženou ochranou hlavy.

slovakia

left justify in out

Momentálne 42-ročný obranca s dátumom narodenia 18. marca 1977 k tomu napísal: "Je naozaj ťažké uveriť, že som najstarší aktívny hráč v NHL. Ubehlo veľa času odvtedy, čo som absolvoval svoju nováčikovskú sezónu, ale táto hra ma neustále robí mladým."

Chára sa aj napriek úctyhodnému veku nedávno po šiesty raz stal najlepším hokejistom Slovenska. O jeho obrovskej vôli a oddanosti svojmu klubu svedčí aj to, že nedávnu finálovú sériu play-off bojov o Stanleyho pohár proti St. Louis dohral so zlomenou čeľusťou. Boston si napokon prestížny titul nevybojoval, ale Chára predĺžil s klubom kontrakt o ďalšiu sezónu.

 

obrazok

 

Chára pôsobí v tíme "medveďov" od sezóny 2006/200 7 a v roku 2011 ako kapitán zdvihol nad hlavu Stanley Cup za celkové víťazstvo v play-off NHL. Odvtedy ešte dvakrát (2013, 2019) v rozhodujúcej finálovej sérii s Bostonom neuspel. "Roky strávené v NHL s najlepšími hráčmi sveta ma naučili pokore a tiež poznaniu, že vek je len číslo," dodal Chára vo svojom statuse na instagrame.

Na skutočnosť, že Chára sa stane najstarším hráčom v najväčšej zámorskej profilige, zareagovala aj dlhoročná hviezda tejto súťaže Jaromír Jágr. Ešte o 5 rokov staršia česká legenda na korčuliach tej slovenskej v instagramovej odpovedi odkázala: "Máš šťastie, že som v ďalšej sezóne už podpísal zmluvu s Kladnom, inak by som ťa zosadil z trónu."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona