Emmanuel Macron očakáva úplne novú štruktúru Európy

NETKY.SK • 11 Marec 2022, 06:00 • 2 min
Emmanuel Macron očakáva úplne novú štruktúru Európy

PARÍŽ - Francúzsky prezident vyhlásil, že ruské podmienky na zastavenie paľby na Ukrajine nie sú prijateľné pre nikoho a vojna bude mať podľa neho veľký dopad na budúcnosť.

slovakia

left justify in out

„V najbližších hodinách či dňoch neočakávam žiadne diplomatické riešenie situácie,“ povedal Macron novinárom pred summitom EÚ vo francúzskom Versailles, ktorý sa má zaoberať ruskou inváziou na Ukrajinu, rastúcimi cenami energií a znížením závislosti od ruského plynu a ropy.

 

img

 

Macron dodal, že zastavenie paľby považuje v najbližších hodinách za nerealistické. Vojnu na Ukrajine označil za ľudskú, politickú a humanitárnu tragédiu, ktorá povedie k úplne novej štruktúre Európy.

 

V súvislosti so stredajším útokom ruskej armády na detskú nemocnicu v Mariupole vyjadril svoje znepokojenie a dodal, že k „podobným humanitárnym tragédiám došlo viackrát“ od začiatku ruskej invázie.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Rusko obvinilo z útoku na detskú nemocnicu Ukrajinu!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies