Putin nevidí vo zverejnenom telefonáte Trumpa so Zelenským nič kompromitujúce

NETKY.SK • 2 Október 2019, 16:9 • 2 min
Putin nevidí vo zverejnenom telefonáte Trumpa so Zelenským nič kompromitujúce

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa v stredu zastal svojho amerického partnera Donalda Trumpa, keď vyhlásil, že vo zverejnenom telefonáte šéfa Bieleho domu s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským nevidí "nič kompromitujúce". Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

"Nevidím nič kompromitujúce na rozhovore Trumpa so Zelenským," uviedol Putin na margo telefonátu, ktorý sa medzitým v Spojených štátoch stal príčinou procesu smerujúcemu k tzv. impeachmentu voči Trumpovi.

 

"Prezident Trump sa obrátil na kolegu so žiadosťou, aby vyšetril možnú korupciu týkajúcu sa člena predchádzajúcej administratívy," vyhlásil ruský líder počas energetického fóra v Moskve s tým, že by tak mala postupovať "každá hlava štátu".

 

Putin v tejto súvislosti ďalej zdôraznil, že Trumpovi odporcovia "používajú akúkoľvek zámienku na to, aby zaútočili na prezidenta Trumpa. Tentoraz je to Ukrajina".

 

 

Proces smerujúci k impeachmentu sa začal na základe sťažnosti utajeného informátora. Podľa neho Trump v telefonáte z 25. júla vyvíjal nátlak na Zelenského, aby mu zaobstaral politicky užitočné informácie o bývalom viceprezidentovi USA Joeovi Bidenovi.

 

Biden je významným politikom opozičnej Demokratickej strany, ktorý chce kandidovať proti Trumpovi v budúcoročných prezidentských voľbách.

 

 

Trump údajne v telefonáte žiadal, aby Ukrajina "vytiahla špinu" na Bidena alebo jeho syna Huntera, pôsobiaceho v predstavenstve ukrajinskej plynárenskej spoločnosti Burisma, ktorej činnosť vyšetruje ukrajinský protikorupčný úrad.

Biely dom ešte 25. septembra zverejnil krátku správu, ktorá sumarizovala Trumpov telefonát so Zelenským.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona