Na košickom Sídlisku KVP pribudli street art plochy na trávenie voľného času

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 12:45 • 2 min
Na košickom Sídlisku KVP pribudli street art plochy na trávenie voľného času

KOŠICE - Tri nevyužívané betónové plochy vrátane basketbalového ihriska v lokalite na Starozagorskej ulici v košickej mestskej časti (MČ) Sídlisko KVP obnovili. Pritiahnuť mladých ľudí by mali svojím street art dizajnom.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne MČ Ivany Palaiovej sa to darí už v prvých dňoch po ukončení prác. O takúto obnovu sa rozhodli po dobrých skúsenostiach z inej časti sídliska. Do obnovy investovali z rozpočtu MČ približne 16.000 eur. Na basketbalovom ihrisku upravili povrch a opravili basketbalové koše. "Prostredníctvom spolupráce so street art umelcami sa z neatraktívnej betónovej plochy stalo dizajnové ihrisko. Celoplošná maľba láka ľudí už z okien svojich bytov. Naším cieľom bolo hlavne motivovať deti a mládež, aby trávili viac času vonku a so zaujímavými aktivitami a kamarátmi, bez mobilu v ruke," povedala vedúca oddelenia stratégie a rozvoja MČ Lucia Rácová.

 

img

 

Na ďalších dvoch betónových plochách pri ihrisku pribudol skákací číselný a abecedný panák, ako aj 3D kocka. "Plochy sú obnovené týždeň, no už teraz sa tu zdržiava veľa mladých a detí," dodala. Vzhľadom na požiadavky občanov plánujú túto lokalitu doplniť aj o mobiliár. MČ sa chce zároveň uchádzať o dotáciu na oplotenie basketbalového ihriska. Podobné dizajnové športovisko pribudlo vlani aj na Cottbuskej ulici. MČ chce v podobnej obnove verejných plôch pre deti a mládež pokračovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies