Puding pani Elvisovej zverejnili skladbu Sisisisi

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 15:06 • 2 min
Puding pani Elvisovej zverejnili skladbu Sisisisi

BRATISLAVA - Slovenská kapela Puding pani Elvisovej zverejnila skladbu Sisisisi. Na piesni sa podieľala aj Sylvia "Slivka" Menyhertová, ktorá krátko po dokončení odišla na materskú dovolenku.

slovakia

left justify in out

"Má veselý text o každodennej práci v open spacei, rannom vstávaní, strese zo šéfa a vyhorení bytu. So Slivkou sme to dopísali tesne predtým, ako išla na materskú dovolenku a myslím, že sa na ňu celkom tešila," prezradil Peter "Pino" Ungvölgyi.

 

Novinka sa bude nachádzať na očakávanom albume Tektonická platňa, ktorý by mal vyjsť 12. mája. "Celý album je živší a živelnejší ako tie predchádzajúce, dokonca na ňom máme skladbu o výbuchu energie a prúdoch láv, tak sa nám ten názov dokonale hodil. A tiež aj preto, lebo to vyjde aj na vinylovej platni, z čoho sa veľmi tešíme," vyhlásila kapela, ktorá chystá vydanie vinylu na jeseň. 

 

Album, ktorý ponúkne jedenásť skladieb, vznikal v Lavagance Studios. "Doteraz sme všetky albumy nahrávali sami v skúšobni. Tento je prvý, ktorý sme zverili do rúk profesionálom a je to počuť. Nahrávali sme v Lavagance Studios, ktoré je našťastie hneď vedľa našej skúšobne, takže sme nemuseli chodiť ďaleko, ak sme niečo zabudli. Zvukovú postprodukciu sme zverili do rúk Medveďovi z Bad Karma Boy a finálny mastering robil jeden z najvychytenejších ľudí na Slovensku - Marek Šurin. Album má jedenásť skladieb, všetky texty sú v slovenčine a má zvuk jak mama," povedal Pino. 

 

Kapela pokrstí album Tektonická platňa 15. mája v bratislavskom klube Loft!. Ako hostia sa predstavia Midi Lidi a Monikino Kino. "V lete album predstavíme aj v Košiciach, aj na veľkých festivaloch ako Pohoda či Grape. Samotné turné chystáme na október a spolu so spriatelenou kapelou Billy Barman obehneme celé Slovensko. Jedno spoločné BB Puding Tour sme už v minulosti absolvovali a bolo to dosť divoké. Takže sa tešíme. Dajte si kľudne lepok, vypočujte si náš nový album a príďte na krst, festivaly alebo na turné. Bude to šupa," vyjadril sa Pino. 

 

Formácia sa na scéne pohybuje už dve desaťročia, špeciálne oslavy jubilea však nechystá. "Je to zvláštne, ale my tých 20 rokov vôbec nevnímame a stále sa cítime ako mladá nádejná kapela. Takže špeciálne oslavy zatiaľ neplánujeme, ale to výročie pripadá na december, tak to vidím na intenzívnu Štefanskú Pišta Party v Košiciach spojenú s naším koncertom," uviedol hudobník. 

 

 

Skupina Puding Pani Elvisovej vznikla v roku 1995 pôvodne ako jednorazový projekt členov košických skupín Dept a Dechester Mixer. Neskôr začala pravidelne koncertovať a v roku 2004 vydala debutový album Automati, po ktorom nasledovali nahrávky Play/Pause/Eject (2007) a Pí (2010). Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Taneviemčinehej, Mladí chemici, Gramatika, Milošove meniny či Davaj Het. Na konte majú štyri Radio_Head Awards - tri pre Najlepšiu koncertnú kapelu a jednu vďaka singlu Astoria. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies