Protidrogová razia v Malackách mala úspech

NETKY.SK • 13 Február 2014, 17:53 • 2 min
Protidrogová razia v Malackách mala úspech

MALACKY/BRATISLAVA - Polícia zadržala počas protidrogovej akcie v Malackách a ich okolí dvoch mužov a množstvo drog, najmä pervitín.

slovakia

left justify in out

Úspešný protidrogový záťah si na svoje konto pripísali policajti v Bratislave a v Malackách. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, v stredu 12. februára spolu s Národnou protidrogovou jednotkou (NAKA) Prezídia Policajného zboru a príslušníkmi Kriminálneho úradu Finančnej správy SR urobili spoločnú protidrogovú akciu. Na základe zaistených dôkazov už vyšetrovateľ krajského policajného riaditeľstva v Bratislave obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 22-ročného Marka z Malaciek a z prečinu za rovnaký skutok 29-ročného Dušana z okresu Malacky.

 

Podľa doterajších informácií polície, obvinený Marko najneskôr od mája 2013 na rôznych miestach v okrese Malacky predával metamfetamín obvinenému Dušanovi a ďalším osobám závislým na pervitíne. Počas stredajšej akcie policajti oboch zadržali v aute Mercedes-Benz v obci Jakubov. Marko mal pri sebe zatavenú injekčnú striekačku, ktorá obsahovala podľa predbežného vyjadrenia policajných expertov minimálne osem obvykle jednorazových dávok pervitínu (metamfetamínu). Dušan mal pri sebe striekačku, ktorá podľa predbežných výsledkov znaleckého skúmania obsahovala minimálne dve dávky pervitínu. Policajti tiež prehľadali jeden z rodinných domov v Malackách, kde našli ďalšie drogy - minimálne 162 jednorazových dávok metamfetamínu a 26 plastových vreciek s konope, z ktorých by sa dalo urobiť minimálne 47 jednorazových dávok. 

Obvinenému Markovi hrozí v prípade preukázania viny väzenie na štyri až 10 rokov, obvinenému Dušanovi trest odňatia slobody až na tri roky. Bratislavskí krajskí policajti na prípade ďalej pracujú. Po vykonaní ďalších potrebných procesných úkonov policajný vyšetrovateľ spracuje pre prokurátora podnet k podaniu návrhu na vzatie obvineného Marka do vyšetrovacej väzby, obvinený Dušan bude stíhaný na slobode, dodala Považanová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies