Vášnivý fanúšik Star Wars premenil observatórium na R2-D2

NETKY.SK • 28 Máj 2019, 15:13 • 2 min
Vášnivý fanúšik Star Wars premenil observatórium na R2-D2

ZWEIBRÜCK - Hubert Zitt, profesor na Zweibrückenskej univerzite aplikovaných vied a známy svojimi prednáškami o filmoch Star Trek a Star Wars, spolu s malým tímom, transformoval observatórium v nemeckom meste Zweibrück Observatórium prírodovedných spolkov na gigantickú skupinu R2- D2.

slovakia

left justify in out

Sci-fi profesor ukončil projekt v septembri 2018, za pomoci svojho švagra Horsta Helleho, majstra Klausa Ruffinga a niekoľkých pomocných študentov.

 

Najpozoruhodnejším fanúšikom re-dizajnu bol herec Hviezdnych vojen Mark Hamill, ktorý o tom napísal: “Observatórium R2-D2 premenilo Nemcov na veľkých fanúšikov.“

 

 

Veľkolepý, Zitt a jeho tím nie sú prvými fanúšikmi, ktorí dokončili výzvu pre návrh Star Wars. Observatórium na Carleton College v Minnesote sa v roku 2010 zmenilo tiež na R2-D2.

 

Hubert Zitt môže byť teraz známy pre svoje Star Wars a Star Trek expertízy. Získal doktorát na Saarlandskej univerzite v oblasti systémovej teórie elektrotechnológie a teraz je profesorom v odbore na Univerzite aplikovaných vied, Kaiserslautern, Zweibrücken. Keď nevyučuje elektrotechnológiu, šíri informácie o svojej obľúbenej sci-fi pop kultúre.

 

 

Získal celosvetové uznanie ako Global Top Speaker pre svoje prednášky o Star Trek. Prvá z nich bola “vianočná prednáška“, na ktorej predstavil tému v jedinečnom štýle. V roku 2005 absolvoval prednášky na cestách do iných miest na iných univerzitách a kongresoch, ako je napríklad FedCon, najväčší európsky vedecký kongres.

 

 

Zitt získal toľko uznania vo svojom odbore, že napísal predslov knihy “Star Trek v Nemecku”. V jesennom semestri toho istého roku, sa profesor stal pravidelným prednášajúci na Univerzite vteleného slova v San Antoniu v Texase, kde vyučuje fyziku Star Trek.

 

Budeme netrpezlivo čakať, kým uvidíme, čo tento hardcore fanúšik pre nás bude opäť pripravuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies