Nemecká značka Braun sa vracia na trh audio techniky

NETKY.SK • 5 September 2019, 19:12 • 2 min
Nemecká značka Braun sa vracia na trh audio techniky

BERLÍN - Nemecká značka Braun sa po dlhej absencii vracia na trh audio techniky. Za návratom na berlínskom veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA stojí britská spoločnosť Pure, ktorá získala licenciu na značku Braun a prevzala aj jej dizajn.

slovakia

left justify in out

Na veľtrhu predstavila tri bezdrôtové reproduktory, ktorých predlohou sa stala séria reproduktorov Braun Audio LE z roku 1959 vytvorených známym dizajnérom Dieterom Ramsom. Ich výroba sa zastavila v roku 1990.

 

Tri nové reproduktory sú v hliníkovom puzdre a Pure chce nimi priamo konkurovať značkám Sonos a Bose. Pure vyvinul zvukovú technológiu, pri sieťovom pripojení stavil na systémy Apple AirPlay 2 a Google Chromecast, ktoré umožnia prepojiť reproduktor so smartfónom alebo tabletom.

 

img

 

Spoločnosť Braun vznikla v roku 1921 a po 2. svetovej vojne bola známa najmä svojím minimalistickým štýlom a funkčným dizajnom. Braun je považovaný za pioniera priemyselného dizajnu.

 

V roku 1967 ho kúpil koncern Gillette a v roku 2005 ho prevzal Procter & Gamble. Braun v súčasnosti vyrába predovšetkým prístroje pre telesnú hygienu a kuchynské spotrebiče.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies