Spoločnosť Pfizer začala testovať vakcíny na 11-ročných deťoch

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 08:05 • 2 min
Spoločnosť Pfizer začala testovať vakcíny na 11-ročných deťoch

Spoločnosť Pfizer sa pripojila ku firmám Moderna a AstraZeneca, ktoré už účinky svojich vakcín u detí testujú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Americká spoločnosť Pfizer včera oznámila, že začali s testovaním vakcíny na Covid-19 u detí vo veku do 11 rokov. Je to prvý náznak ďalšej etapy globálnej očkovacej kampane.

 

img

 

„Spolu s naším nemeckým partnerom, firmou BioNTech, sme zaočkovali prvé zdravé deti v rámci trojfázovej štúdie s cieľom ďalej hodnotiť bezpečnosť, znášanlivosť a schopnosť vyvolať bunkovú imunitnú odpoveď našej vakcíny," uviedla spoločnosť. Podľa agentúry Reuters firma testuje tri rôzne úrovne dávkovania vakcíny pre použitie v tejto vekovej skupine.

 

Súvisiaci článokMacao a Honkong pozastavujú očkovanie vakcínou od firiem Pfizer a BioNTech. Dôvod vás zaskočí

 

V prvých fázach testovania sa zúčastní 144 detí. V neskoršej fáze by sa mal tento počet zvýšiť na 4500. Spoločnosť už testuje svoju očkovaciu látku u detí vo veku od 12 do 15 rokov. V Spojených štátoch sa ňou môžu očkovať ľudia starší ako 16 rokov. Podľa amerických zdravotníckych orgánov sa v porovnaní s dospelými nakazilo novým koronavírusom menej detí. Väčšina z nich však mala mierne alebo žiadne symptómy. Väčšina odborníkov sa domnieva, že na dosiahnutie kolektívnej imunity bude potrebné pristúpiť aj k očkovaniu detí, keďže tvoria približne pätinu populácie v USA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies