Produkcia ropy v Rusku by v roku 2017 mala zotrvať na tohtoročnej úrovni

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 08:43 • 2 min
Produkcia ropy v Rusku by v roku 2017 mala zotrvať na tohtoročnej úrovni

MOSKVA - Produkcia ropy v Rusku by mala na budúci rok zotrvať na tohtoročnej úrovni. Predpokladá to ruský minister energetiky Alexander Novak. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Ako dnes Novak povedal novinárom, produkcia ropy v Rusku by na budúci rok mala predstavovať 537 miliónov ton. Zhruba s týmto objemom počíta Moskva v tomto roku. "Nemalo by dôjsť k žiadnemu navýšeniu, počítame s objemom 537 miliónov ton," povedal Novak. Podľa oficiálnych informácií vyťažilo Rusko v minulom roku rekordných 534,081 milióna ton ropy. Oproti roku 2014 to znamená rast o 1,4 %.

 

Ruský minister už skôr uviedol, že očakávaná úroveň produkcie 537 miliónov ton korešponduje s predbežnou dohodou o zmrazení produkcie ropy na januárovej úrovni. V nedeľu 17. apríla sa v katarskej Dohe zídu zástupcovia štátov Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a krajín, ktoré nie sú členmi ropného kartelu, na rokovania o stabilizácii produkcie ropy.

 

Už v polovici februára sa v Dohe zišli ministri ropného priemyslu Saudskej Arábie, Kataru, Venezuely a ruský minister energetiky, ktorí vtedy dali najavo, že sú pripravení zmraziť ťažbu komodity na januárovej úrovni. Podmienkou ale je, aby iniciatívu podporili aj ďalšie krajiny. Účasť na nedeľňajšej schôdzke už potvrdila väčšina ropných producentov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies