Proces so 14-ročným džihádistom v Rakúsku sa začne 19. mája

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 09:03 • 2 min
Proces so 14-ročným džihádistom v Rakúsku sa začne 19. mája

ST. PÖLTEN - Mladšieho z dvojice tínedžerov, po ktorých sa v Rakúsku úspešne pátralo v polovici januára, postavia 19. mája pred súd. Proces s dôvodne podozrivým z teroristických aktivít sa uskutoční v St. Pöltene. Informáciu denníka Kronen Zeitung potvrdil v pondelok pre agentúru APA tínedžerov obhajca Rudolf Mayer.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa príslušnej prokuratúry Michaela Obenausová predtým potvrdila vznesenie žaloby, v zmysle ktorej sa chlapec dopustil trestných činov založenia teroristického zoskupenia, ako aj nabádania k spáchaniu teroristického činu.

 

Tínedžera zadržali po prvý raz vlani 28. októbra pre podozrenie z viacerých trestných činov: teroristického spolčovania sa, navádzania na trestný čin teroristického charakteru a vyhrážania sa. Predtým bola evidentná jeho radikalizácia.

 

Na webe sa okrem iného zaujímal o to, ako zostrojiť nálož, pričom sa zaoberal aj možným terčom útoku - Západnou železničnou stanicou vo Viedni. S odvolaním sa na poľahčujúce okolnosti ho 11. novembra prepustili na slobodu.

 

Po tom, ako sa 13. januára nevrátil zo školy a jeho matka ho ohlásila ako nezvestného, polícia mladíka vypátrala a zadržala o tri dni neskôr v spoločnosti ďalšieho, iba o čosi staršieho nezvestného tínedžera vo Viedni.

 

Odvtedy je podozrivý v St.Pöltene vo vyšetrovacej väzbe, ktorú naposledy predĺžili 2. marca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies