Do Vietnamu previezli prvé telá nájdené v kamióne v anglickom grófstve Essex

NETKY.SK • 27 November 2019, 07:07 • 2 min
Do Vietnamu previezli prvé telá nájdené v kamióne v anglickom grófstve Essex

HANOJ - Z Londýna previezli v utorok do vietnamskej metropoly Hanoj telesné pozostatky 16 z 39 vietnamských občanov, ktorých telá sa našli koncom októbra v návese kamióna v anglickom grófstve Essex. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Telá obetí prepravila do Hanoja letecká spoločnosť Vietnam Airlines. "Lietadlo so 16 telami na palube práve pristálo," uviedol v utorok pre agentúru AFP nemenovaný zdroj.

 

Britská polícia objavila 23. októbra v priemyselnom parku v Essexe na juhovýchode Anglicka zaparkovaný náves kamióna a v ňom 39 tiel migrantov.

 

Polícia najprv informovala, že obeťami sa zrejme stali čínski občania, ale potom 8. novembra oznámila, že išlo o Vietnamcov, a uviedla aj ich mená.

 

 

Vodič kamióna, 25-ročný Maurice Robinson, sa v pondelok priznal k spolčovaniu sa s cieľom napomáhať k ilegálnej migrácii. Robinson, ktorý bol údajne členom celosvetového gangu pašerákov ľudí, čelí aj obvineniam zo zabitia.

Do Británie sú každý rok prepašované stovky vietnamských štátnych príslušníkov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies