Pripravoval sa na maturitu a MMA zápas súčasne: Mám v hlave veľa scenárov, ako to dopadne

NETKY.SK • 10 Jún 2023, 16:15 • 2 min
Pripravoval sa na maturitu a MMA zápas súčasne: Mám v hlave veľa scenárov, ako to dopadne

Jedným z účastníkov RFA 11 bude stále len tínedžer Šimon Fiantok. Na jeho zápas s Marekom Medovarskim sa pripravoval v období, kedy ho čakali ústne maturity. Tie sa na celom Slovensku skončili 9. júna a čerstvo zmaturovaný Fiantok teraz môže získať skalp jedného z najlepších amatérov celej česko-slovenskej MMA scény.

slovakia

left justify in out

Jeho zápas s Medovarskim prebehne už dnes a celý turnaj RFA 11 môžete sledovať prostredníctvom platformy PPV.

 

Zranenie chrbta znamenalo koniec futbalovej kariéry

Ako väčšina pohybovo nadaných detí, aj Fiantok sa venoval futbalu. Súťažne hrával celé detstvo, no stopku mu vystavilo nepríjemné zranenie, po ktorom musel zavesiť kopačky na klinec. „Od detstva som sa venoval rôznym športom, no najdlhšie som hral futbal. S tým som bohužiaľ musel po 8 rokoch skončiť kvôli zraneniu chrbta, s ktorým som mal dlhšie problémy,“ odôvodnil Fiantok.

 

img

 

Keď úspešne absolvoval všetky rehabilitácie, bolo načase opäť naštartovať športovú kariéru. S výberom športu veľké starosti Šimon nemal. „MMA som sledoval už dlhšie, a tak som po úspešných rehabilitáciách prišiel ako 16-ročný na prvý tréning MMA. Zostal som pri ňom až dodnes,“ povedal slovenský bojovník.

 

Skúsenejší súper nie je žiadna novinka

Marek Medovarski je objektívne považovaný za veľkého favorita v tomto súboji, predovšetkým pre jeho výrazne väčšie skúsenosti. Pre Fiantoka to však hrá minimálnu rolu. „Skúsenosti sú jedna vec a zápas druhá. Väčšinu mojich zápasov som mal proti skúsenejším súperom alebo súperom z profi MMA, preto toto vôbec neriešim. Sústredím sa na seba a na veci, ktoré v zápase chcem robiť,“ povedal Fiantok.

 

Pred Medovarskim však má veľký rešpekt a ľahký zápas rozhodne neočakáva. „Súpera hodnotím ako kvalitného komplexného zápasníka s viacerými úspechmi v MMA aj na medzinárodnej úrovni. Preto si myslím, že to bude dobrá výzva a veľmi kvalitný zápas,“ uviedol slovenský bojovník.

 

img

 

Viacero scenárov

Marek Medovarski sa na tlačovej konferencii v rámci Media Day vyjadril, že očakáva od svojho súpera stratégiu rýchlo vziať súpera na zem. Fiantok túto možnosť nevylúčil, no povedal, že to nemusí byť nevyhnutne jeho jediná taktika. „V hlave mám veľa scenárov, ktoré si vizualizujem. Ale ako hovorím, v zápase je to vždy úplne inak, preto sa nechajte prekvapiť,“ povedal Fiantok.

 

Ten je v súčasnosti stále tínedžer a len pár dní dozadu sa mu podarilo zmaturovať. Do sveta zmiešaných bojových umení prišiel nedávno a ešte nejaký čas plánuje zostať na amatérskej scéne. „Nad prechodom do profi ešte nerozmýšľam. Chcem sa najskôr poriadne vyzápasiť v amatéroch a pozbierať čo najviac úspechov a skúseností. Keď tréner povie, že ideme do profi, tak vtedy pôjdeme,“ vyhlásil slovenský bojovník. Jeho zápas s Medovarskim bude druhý na karte a sledovať ho môžete na stránke realsport.tv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies