Slovensko odchádza do Švajčiarska s touto zostavou

NETKY.SK • 29 November 2019, 18:10 • 2 min
Slovensko odchádza do Švajčiarska s touto zostavou

BRATISLAVA - Nominácia hokejistov Slovenska na decembrový Švajčiarsky pohár pozostáva z 22 mien. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan na turnaj vo Vispe dvoch brankárov, ôsmich obrancov a dvanástich útočníkov.

slovakia

left justify in out

Najpočetnejšie zastúpenie na nominačnom zozname má extraligová Detva, ktorá pod Alpy vyšle kompletnú údernú formáciu v zložení Ján Sýkora, Peter Zuzin, Peter Šišovský. Reprezentačný debut si odkrútia brankár Matej Tomek z Trenčína a obranca Pardubíc Michal Ivan.

 

img


V doterajšom priebehu Tipsport ligy nazbieralo detvianske trio 66 kanadských bodov. "Elitná formácia Detvy hrá veľmi dobre, je produktívna. Zuzin a Šišovský sa uviedli v dobrom svetle na Nemeckom pohári. Takisto Kollára, ktorý má potenciál a v Nemecku hral sebavedome či Puliša, ktorý si osvojil v Slovane aj defenzívnejšie úlohy. Teší ma, že opäť uvidím v tíme Krištofa či niektorých ďalších hráčov z českej extraligy a KHL," povedal pre web hockeyslovakia.sk Craig Ramsay.

 

img

 

Na tradičnom predvianočnom podujatí vo Švajčiarsku mu bude asistovať rovnaké trénerské duo ako v novembri na Nemeckom pohári v Krefelde. Členmi realizačného tímu sú opäť Ján Pardavý z Trenčína a Andrej Podkonický zo Zvolena.

 

img


V osmičke nominovaných obrancov nechýba Marek Ďaloga, ktorý pred viac ako dvoma týždňami ukončil pôsobenie v Sparte Prahe. "Už bol pred podpisom zmluvy v inom klube, no napokon sa tak nestalo. Hoci nemá hernú prax, poznáme ho a účasťou na reprezentačnej akcii mu môžeme pomôcť k jej opätovnému získaniu," zdôvodnil výber 93-násobného reprezentanta generálny manažér Miroslav Šatan.

 

img


Jedným z dvoch nováčikov v mužskej reprezentácii je brankár Matej Tomek, ktorý sa pred sezónou po piatich rokoch v zámorí vrátil na Slovensko. Za Duklu Trenčín odchytal desať stretnutí so štatisticky najlepšou úspešnosťou zásahov spomedzi extraligových brankárov na úrovni 94,5 %. 

 

img


Na turnaji NaturEnergie Challenge 2019 vo Švajčiarsku nastúpia slovenskí reprezentanti na dve stretnutia. V prvom vo štvrtok 12. decembra vyzvú olympijský výber Ruska, v druhom o deň neskôr na základe výsledkov úvodného hracieho dňa jedného z dvojice Švajčiarsko - Nórsko.

Nominácia SR na tréningový kemp a NaturEnergie Challenge 2019 vo Švajčiarskom meste Visp (9.- 14. december 2019):
brankári: Matej Tomek (HK Dukla Trenčín / HK '95 Považská Bystrica), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR)
obrancovia: Marek Ďaloga (bez klubovej príslušnosti), Ivan Ďatelinka (HC '05 Banská Bystrica), Patrik Koch (HC Košice), Lukáš Kozák (HK Porad), Adam Jánošík (HC Litvínov/ČR), Michal Ivan (HC Dynamo Pardubice/ČR), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň/ČR), Michal Čajkovský (Dinamo Moskva/Rus. - KHL)
útočníci: Radovan Puliš (HC Slovan Bratislava), Ján Sýkora, Peter Šišovský, Peter Zuzin (všetci HC 07 Detva), Marcel Haščák (HC Košice), Andrej Kollár (HK Nitra), Michael Vandas (HK Poprad), Libor Hudáček (HC Bílí Tygři Liberec/ČR), Pavol Skalický (BK Mladá Boleslav/ČR), Filip Krivošík (HPK Hämmenlinna/Fín.), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/Rus. - KHL), Michal Krištov (Kärpät Oulu/Fín.)

Realizačný tím:
Generálny manažér: Miroslav Šatan
Manažérka: Zuzana Chrenková
Hlavný tréner: Craig Ramsay
Asistenti trénera: Ján Pardavý, Andrej Podkonický
Tréner brankárov: Ján Lašák
Kondičný tréner: Róbert Bereš
Videoanalytik: Igor Andrejkovič
Lekár: MUDr. Pavol Lauko
Fyzioterapeut: Vladimír Čavojec
Výstrojoví manažéri: Marek Jenčík a Juraj Stopka
Mediálny manažér: Peter Jánošík


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona