Radosť v Španielsku: 93-ročný muž prekonal koronavírus

NETKY.SK • 2 Apríl 2020, 20:09 • 2 min
Radosť v Španielsku: 93-ročný muž prekonal koronavírus

V záplave negatívnych správ, ktoré v poslednej dobe prichádzajú zo Španielska, sa objavila aj jedna pozitívna. Z nemocnice v La Seu d'Urgell prepustili v stredu 93-ročného muža, ktorý prekonal nákazu koronavírusu, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 

Španiel, ktorého meno nebolo zverejnené, strávil päť dní v izolácii v nemocnici Fundació St Hospital na severovýchode krajiny.

 

Personál mu tlieskal

Muž, ktorého podopierala jedna zo zdravotných sestier, prešiel nemocničnou chodbou za potlesku personálu. S rúškom cez tvár a v gumových rukaviciach si s niektorými zdravotníkmi potriasol rukou a zamával.

 

Podľa štatistík, ktoré zverejnila vo štvrtok Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), je viac ako 95 percent obetí koronavírusu v Európe starších ako 60 rokov. Španielsko je pritom jednou z najhoršie zasiahnutých krajín touto pandémiou.

 

Na chorobu Covid-19 tam za posledných 24 hodín zomrelo 950 ľudí. Celkový počet úmrtí presiahol 10-tisíc, nakazených je viac ako 100-tisíc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies