Po Trumpovej návšteve mesta Kenosha ulice opäť zaplavili demonštranti

NETKY.SK • 2 September 2020, 08:05 • 2 min
Po Trumpovej návšteve mesta Kenosha ulice opäť zaplavili demonštranti

KENOSHA - Po tom, čo americký prezident Donald Trump navštívil v utorok protestmi zasiahnuté mesto Kenosha v štáte Wisconsin, jeho ulice opäť zaplavili demonštranti, informovala v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Viac ako 100 ľudí nasledovalo muža s megafónom, ktorý okrem iného kričal: "Zatknite policajtov." Protest napokon utíchol.

 

Prívrženi voči neprajníkom Trumpa

Ešte predtým demonštranti obkľúčili muža, ktorý bol podľa nich členom belošskej nacionalistickej skupiny. Policajti muža rýchlo odtiahli preč a proti jednej žene použili paprikový sprej.

 

Niekoľko stoviek prívržencov a neprajníkov Donalda Trumpa sa zhromaždilo na križovatke v centre mesta a navzájom na seba kričali, k násilnostiam však nedošlo.

 

 

Protesty vypukli v meste po tom, čo 23. augusta policajt postrelil v Kenoshi Afroameričana Jacoba Blakea.

 

Trump počas návštevy mesta vyhlásil, že tamojšie nedávne demonštrácie proti polícii boli činmi "domáceho terorizmu" páchanými násilnými davmi.

 

Odsúdil ničenie majetku počas nedávnych protestov

"Toto nie sú činy pokojného protestu, ale v skutočnosti je to domáci teror," povedal Trump pri zmienke o niekoľkých nociach demonštrácií z minulého týždňa.

 

 

Trump zavítal do mesta vo Wisconsine - štáte, ktorý je dôležitým "bojiskom" v novembrových prezidentských voľbách - napriek varovaniam niektorých demokratických lídrov, že návšteva prezidenta by mohla podnietiť napätie.

 

Trump sa v rámci návštevy stretol v miestnej strednej škole s policajnými predstaviteľmi. Šéf Bieleho domu sa podľa agentúry AP snaží ukázať ako priateľ polície a zahnať demokratov do defenzívy.

 

Sám vyhlásil, že do Kenoshe prišiel, aby poďakoval mužom zákona, a odsúdil ničenie majetku počas nedávnych protestov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies