Prímerie medzi Izraelom a Hamasom začne platiť o 20.00 h SEČ

NETKY.SK • 21 November 2012, 20:26 • 2 min
Prímerie medzi Izraelom a Hamasom začne platiť o 20.00 h SEČ

Prímerie medzi Izraelom a Hamasom začne platiť o 20. 00 h SEČ - Politika Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová a jej egyptský kolega Muhammad Kámil Amr dnes oznámili, že prímerie medzi Izraelom a Hamasom začne platiť o 20.

slovakia

left justify in out

img

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová a jej egyptský kolega Muhammad Kámil Amr dnes oznámili, že prímerie medzi Izraelom a Hamasom začne platiť o 20.00 h SEČ, informovala tlačová agentúra Reuters.

Garantom prímeria dosiahnutého na rokovaniach v Káhire bude Egypt.

Amr povedal, že snahy na rokovaniach vyústili do dohody zastaviť paľbu, obnoviť pokoj a ukončiť krviprelievanie, ku ktorému dochádzalo v poslednom období.

Izrael súhlasil s prímerím, avšak neuvoľní blokádu pásma Gazy, uviedli izraelské zdroje. Od začiatku operácie Oblačný stĺp už izraelská armáda útočila na viac ako 1500 cieľov.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu po oznámení o prímerí varoval, že možno bude potrebná rozhodnejšia akcia, ak sa nepodarí prímerie dodržať.

Obama ocenil Netanjahuov súhlas s prímerím medzi Izraelom a Hamasom

Americký prezident Barack Obama dnes v telefonickom rozhovore s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom ocenil, že predstaviteľ židovského štátu súhlasil s egyptským návrhom na prímerie medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas.

Obama zopakoval americký záväzok ohľadom bezpečnosti Izraela a sľúbil, že bude hľadať finančné prostriedky na spoločný americko-izraelský vojenský obranný program, uviedla tlačová agentúra Reuters.

Netanjahu v rozhovore s Obamom uviedol, že je pripravený dať prímeriu šancu - ako mu šéf Bieleho domu odporučil - a tak vytvoriť možnosť na stabilizáciu situácie a jej upokojenie, aby nebola potrebná dôraznejšia akcia.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies