A je to tu! Izrael začne očkovať seniorov štvrtou dávkou vakcíny

NETKY.SK • 3 Január 2022, 07:37 • 2 min
A je to tu! Izrael začne očkovať seniorov štvrtou dávkou vakcíny

JERUZALEM - Izraelský premiér Naftali Bennett oznámil v čase, keď Izrael zažíva prudký nárast nakazených spôsobený šírením koronavírusového variantu omikron, že dôchodcov opäť zaočkujú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V Izraeli začnú podávať štvrtú dávku protikoronavírusovej vakcíny zdravotníkom a ľuďom vo veku 60 a viac rokov. „Je tu vlna omikronu a my sa musíme chrániť," povedal Bennett na tlačovej konferencii. Dodal, že podávanie štvrtej dávky vakcíny zmieneným skupinám obyvateľstva schválilo ministerstvo zdravotníctva.

 

img

 

V Izraeli, ako v jednej z prvých krajín na svete, schválili ešte uplynulý štvrtok podávanie štvrtej dávky vakcíny proti covidu osobám s oslabenou imunitou, u ktorých by v prípade nákazy hrozil ťažší priebeh ochorenia COVID-19. Očkovať ich štvrtou dávkou začali hneď od nasledujúceho dňa. 

 

Izraelské úrady hlásili v nedeľu 4 206 nových prípadov nákazy, ktoré v krajine pribudli za uplynulých 24 hodín, ako aj 195-percentný nárast v denných prípadov počas uplynulého týždňa, píše AFP. Bennett v tejto súvislosti varoval, že prírastky infikovaných by mohli už čoskoro vzrásť až na 50 000 prípadov denne a vyzval všetkých dospelých a deti, aby sa dali zaočkovať.

 

img

 

Treťou, posilňujúcou dávkou proticovidovej vakcíny už v 9,2-miliónovom Izraeli zaočkovali viac ako štyri milióny ľudí. V tejto krajine od začiatku pandémie oficiálne zaznamenali takmer 1,4 milióna prípadov nákazy a 8 244 súvisiacich úmrtí.

 

Mohlo by vás zaujímať: Európa prekročila smutnú hranicu v počte nakazených. Slovensko však hlási dobré správy!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies