Slovensko dnes zasiahnu silné búrky s krupobitím. Na horách bude fúkať silný vietor!

NETKY.SK • 1 August 2021, 11:36 • 2 min
Slovensko dnes zasiahnu silné búrky s krupobitím. Na horách bude fúkať silný vietor!

BRATISLAVA - Meteorológovia vyhlásili výstrahu pred búrkami pre celé územie Slovenska.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojej internetovej stránke. Druhý rizikový stupeň platí pre celé západné Slovensko.

 

"Už od rána sa na našom území vyskytujú búrky. Rozsiahlejšie búrkové systémy sú momentálne na krajnom západe územia a v Banskobystrickom kraji a postupujú na severovýchod. Ojedinele prinášajú aj výdatnejšie zrážky," píšu odborníci v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

 

Zdôraznili, že búrky sa budú vyskytovať aj neskôr v priebehu dňa, pričom pravdepodobnosť nebezpečných javov ako silný vietor, krúpy a intenzívny dážď bude narastať.

 

img

 

V Bratislavskom kraji je vyhlásený približne od 8:00 do 17:00 hodiny, v Trenčianskom od 9:00 do 19:00 hodiny, v Nitrianskom od 12:00 do 19:00 a v Trnavskom približne od 8:00 do 17:00 hodiny.

 

Druhý rizikový stupeň platí aj pre stredné Slovensko okrem severných okresov Dolný Kubín, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Tvrdošín a Čadca.

 

V týchto okresoch platí počas dňa prvý stupeň výstrahy. Druhý rizikový stupeň bude na strednom Slovensku približne od 12:00 do 20:00 hodiny.

 


Pre väčšinu východného Slovenska je vyhlásený prvý stupeň meteorologickej výstrahy. Od 14:00 hodiny však SHMÚ vyhlásil výstrahu druhého stupňa pred búrkami aj pre okresy Levoča, Medzilaborce, Poprad, Rožňava, Gelnica a Spišská Nová Ves. Platiť bude do 20:00 hodiny.

Meteorológovia zároveň varujú pred silným vetrom na horách. Výstrahu prvého stupňa vyhlásili okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Žilina, Tvrdošín, Ružomberok, Námestovo, Martin, Liptovský Mikuláš a Dolný Kubín.
 

Prečítajte si tiež: Taliansko čelí extrémnemu počasiu. Mestá okolo jazera Como sú zdevastované



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies