Pri výbuchu na kyjevskom súde zomrel muž, ktorý bombu odpálil.

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 09:45 • 2 min
Pri výbuchu na kyjevskom súde zomrel muž, ktorý bombu odpálil.

KYJEV - Muž zomrel po tom, čo v budove súdu v ukrajinskom Kyjeve odpálil výbušné zariadenie. Dvaja policajti utrpeli zranenia.

slovakia

left justify in out

„Páchateľ zomrel na mieste. Podľa predbežných informácií sa vyhodil do vzduchu,“ uviedol ukrajinský minister vnútra minister Ihor Klymenko. Na sociálnej sieti doplnil, že dvaja policajti utrpeli zranenia pri zásahu v budove. Podľa ukrajinských médií, ktoré sa odvolávajú na svoje zdroje, bol útočníkom muž, ktorý už v roku 2015 hodil granát na budovu ukrajinského parlamentu. Vtedy zahynuli štyria ľudia a ďalších viac ako 140 ich utrpelo zranenie. Jeho meno je Ihor Humenuk a v minulosti bol členom pravicovej radikálnej strany Sloboda.

 

Podozrivý Ihor Humeňuk odpálil výbušné zariadenie v budove súdu v Ševčenkivskom rajóne, keď sa pokúsil utiecť, informoval Klymenko. Bezprostredne nebolo známe, ako sa k výbušninám dostal a ako ich dokázal priniesť na súd.

 

 

V budove súdu v Ševčenkivskom obvodecentrálnej časti Kyjeva došlo k výbuchu podvečer, keď tam priviedli obžalovaného muža. Ten podľa kyjevskej vojenskej správy za „nejasných okolností“ odpálil v súdnej sieni výbušné zariadenie.

 

Budovu i prístup k nej uzavreli a na mieste zasahovali polícia aj záchranári. Na súde bolo neskôr počuť ďalšiu explóziu, uviedol spravodajca AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Nový Čas, Pravda / Marek Nemček Foto: Radio Svoboda / Serhii Nuzhnenko
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies