Životný štýl mladých sa mení, lepšie chápu súvislosť medzi spánkom a zdravím

NETKY.SK • 10 Február 2024, 11:32 • 2 min
Životný štýl mladých sa mení, lepšie chápu súvislosť medzi spánkom a zdravím

Dosť bolo večierkov, klubov a barov. Ako ideálny program na sobotňajší večer si mnohí mladí predstavujú spánok a nájdu sa takí, ktorí presadzujú večierku už po 21. hodine, uviedol americký denník The Wall Street Journal (WSJ).

slovakia

left justify in out

Dosť bolo večierkov, klubov a barov. Ako ideálny program na sobotňajší večer si mnohí mladí predstavujú spánok a nájdu sa takí, ktorí presadzujú večierku už po 21. hodine, uviedol americký denník The Wall Street Journal (WSJ).

 

Dnešní dospelí medzi 18 a 35 rokmi hovoria, že lepšie chápu súvislosť medzi spánkom a zdravím. Mladí tiež uvádzajú, že majú radi, keď majú kontrolu nad svojím spánkovým režimom a odmietajú pozvania na stretnutia neskoro večer. Tomu sa prispôsobuje aj biznis a bary začínajú ponúkať skoršie tanečné párty alebo iné podujatia počas dňa, píše WSJ.

 

V roku 2022 mladí Američania medzi 20 a 30 rokmi uvádzali, že v priemere spia deväť hodín a 28 minút denne. Vyplýva to z prieskumu vypracovaného portálom RentCafe. Oproti roku 2010, keď to bolo osem hodín a 47 minút denne, ide o osempercentný nárast.

 

Mladí navyše chodia spávať v čoraz skoršom čase. Podľa analýzy dát od viac ako dvoch miliónov užívateľov smart postelí Sleep Number chodili tento rok v januári ľudia medzi 18 a 34 rokmi do postele v priemere o 22.06 hod. Vlani v januári to bolo o 22:18 hod.

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj/foto: RTVS, Životný štýl mladých ľudí sa mení (spravy.rtvs.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies