Pri Viedni sa takmer stala obrovská tragédia, dve dopravné lietadlá sa tesne minuli!

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 15:09 • 2 min
Pri Viedni sa takmer stala obrovská tragédia, dve dopravné lietadlá sa tesne minuli!

VIEDEŇ - Pri letisku Viedeň-Schwechat došlo nedávno k nebezpečnému priblíženiu dvoch dopravných lietadiel. Airbus A-319 a Dash-8 sa mali k sebe dostať tak blízko, že sa spustil výstražný systém TCAS, napísal dnes rakúsky denník Kurier s odvolaním sa na článok v odbornom časopise Aviation Herald.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo 16. júna. Airbus na linke OS 727 smerujúci do čiernohorskej metropoly Podgorica vtedy odštartoval z Viedne a stroj Dash-8, let OS-706, sa blížil do Schwechatu z Prahy. Približne 25 kilometrov južne od letiska v nadmorskej výške okolo 2000-2500 metrov sa lietadlá údajne priblížili na asi 600 metrov. Incident bol klasifikovaný ako "vážny" a vyšetruje sa.

 

V airbuse v tom čase sedelo okolo 150 ľudí, v druhom lietadle ich bolo približne 80. Presný počet osôb v obidvoch lietadlách zatiaľ nie je známy.

 

Hovorca spoločnosti AUA udalosť pre Kurier potvrdil, nevníma ju ale tak dramaticky. Kolízia podľa neho nehrozila. "Faktom je, že obaja piloti konali správne. Spustenie varovného systému TCAS treba nahlásiť a my sme tak aj urobili," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies