Tour de France: Sagan čaká ospravedlnenie za stredajší trest

NETKY.SK • 10 September 2020, 16:02 • 2 min
Tour de France: Sagan čaká ospravedlnenie za stredajší trest

FRANCE - Slovenská cyklistická hviezda Peter Sagan sa z druhého miesta počas stredajšej 11. etapy dlho netešil. Približne 100 metrov pred cieľom musel odstrčiť svojho súpera Wout van Aerta, pretože si potreboval urobiť priestor a vyhnúť sa tak vysunutej bariére.

slovakia

left justify in out

Za tento manéver v záverečnom špurte sa Sagan ocitol na poslednej priečke. Komisia mu taktiež odobrala 13 bodov, ktoré získal v boji o zelený dres a ďalších 30 bodov za druhé miesto v etape.  Saganovi udelili aj peňažnú trest vo výške 500 švajčiarskych frankov.

 

Akonáhle sa Sagan a belgický cyklista z tímu Jumbo-Visma dostali do cieľa, Wout Van Aert sa išiel sťažovať. Po vyhodnotí videozáznamov sa komisia priklonila na stranu Belgiča a Sagana potrestala.

 

 

Sagan čaká ospravedlnenie

Peter Sagan si stojí za svojim a tvrdí, že si nemyslí, že by urobil niečo zlé. Ak by nepostrčil Van Aerta, určite by sa zavadil o zábrany a spadol. Zároveň sa pred jeho tvárou objavila aj nastrčená selfie tyč niektorého z fanúšikov.

 

 

„Hrozilo, že riadidlami zavadím o bariéru, pretože predo mnou bol nejaký banner, ktorý vytŕčal z bariéry. Ak by som pokračoval ďalej, tak naisto by som oň zavadil. Tak som sa posunul mierne doľava. Nemyslím si, že by to bol riskantný manéver,“ povedal Sagan pre Eurosport.

 

img

 

„To som mal brzdiť? Bavíme sa o šprinte. Ak by som mal sto metrov pred cieľom brzdiť, tak to som mohol rovno ostať doma,“ dodal cyklista.

 

"Radšej sa zdržím komentára. Samozrejme, včera som reagoval prehnane. Slobodne to pripúšťam. Možno to nebol najlepší začiatok konverzácie...," okomentoval Van Aert, ktorý slovenskému rivalovi po prejazde do ciela ukázal prostredník, začo si vyslúžil pokutu 200 švajčiarskych frankov. 

 

img

 

Bora dnes bola najaktívnejším tímom

V 12. etape sa Sagan a jeho tím Bora hansgrohe snažili počas celých dnešných pretekov útočiť na víťazstvo a tak znížiť bodovú stratu na Sama Bennetta jazdiaceho v zelenom drese. Zároveň predvádzali najväčšiu aktivitu na čele pelotónu. 

 

Viacerí bývalí pretekári Sagana podporili

S týmto výsledkom nesúhlasia viacerí bývalí cyklisti, ktorí reagovali sa na sociálnych sieťach postavili sa za Petra Sagana.

 

„Vo výške Saganovej hlavy trčí z publika selfie tyč. Len čo sa k nej dostane, Slovák dá hlavu nabok, a preto urobí tento šialený ťah. Keď ste na bicykli a včela vám letí k hlave, nerobíte reflex, aby ste sa jej vyhli?” povedal bývalý holandský pretekár Stef Clement pre nieuwsblad.be.

 

Podporu mu vyjadril aj dánsky pretekár Michael Rasmussen na Twitteri. „Sagan po dojazde hovoril, že videl nejaký predmet. Pochopiteľne sa na neho Van Aert hneval, pretože netušil, čo sa udialo. Vie len, že dostal veľmi silný bodyček. Ukáže mu prostredník zatiaľ čo Sagan vraví, že sa snažil len niečomu uhnúť. Pozrite, môžete si o tom myslieť čo len chcete, ale faktom je, že spoza ohrady trčal nejaký predmet,” okomentoval Rasmussen.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies