Pri spojeneckom nálete zahynul v Iraku vodca IS vo Fallúdži

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 07:22 • 2 min
Pri spojeneckom nálete zahynul v Iraku vodca IS vo Fallúdži

WASHINGTON - Viac ako 70 militantov vrátane vodcu džihádistov Mahera Balávího zahynulo v priebehu štyroch dní pri leteckých útokoch, ktoré v irackom meste Fallúdža uskutočnila koalícia vedená Spojenými štátmi. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hovorca koaličných síl plukovník Steve Warren uviedol, že počas uplynulých štyroch dní uskutočnila koalícia 20 náletov, pri ktorých spojenecké lietadlá zničili viacero pozícií a palebných postavení IS.

 

"Zabili sme viac ako 70 nepriateľských bojovníkov vrátane Mahera Balávího, ktorý bol veliteľom síl IS vo Fallúdži," uviedol Warren.

 

Iracké sily spustili začiatkom tohto týždňa operáciu s cieľom dobyť Fallúdžu, ktorá je baštou IS, ležiacou len 50 kilometrov západne od irackej metropoly Bagdad.

 

Vo Fallúdži, ktorú bráni asi 500-1000 militantov z IS, uviazlo približne 50.000 civilistov. Tých, ktorí sa z mesta pokúšajú ujsť džihádisti vraždia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies