Pri splavovaní rieky na kajaku zomrel v Rakúsku 54-ročný Čech

NETKY.SK • 10 Máj 2024, 12:05 • 2 min
Pri splavovaní rieky na kajaku zomrel v Rakúsku 54-ročný Čech

VIEDEŇ - Neďaleko rakúskej obce Weissenbach am Attersee zomrel počas splavovania rieky na kajaku 54-ročný Čech. Skúsený fanúšik vodných športov na nebezpečnom mieste vypadol z kajaku a už sa mu nepodarilo dostať z divokej vody. Ostatní vodáci ho nakoniec vytiahli na breh. Zomrel ale po prevoze do nemocnice, informuje APA.

slovakia

left justify in out

Rakúska polícia v tlačovej správe uviedla, že nehoda sa stala ešte včera okolo 11:40, keď muž splavoval rieku Gimbach. Dostal sa do ťažkého úseku. Jeden z jeho kolegov a ďalších kajakárov sa mu ponáhľal pomôcť a zavolal tiež záchranárov.
 
Záchranársky vrtuľník prepravil vodáka na lesnú cestu asi 50 metrov nad riekou, kde pokračovali pokusy o jeho oživenie. Nakoniec ho záchranári previezli do Univerzitnej nemocnice v Linzi, kde krátko nato zomrel.
 
Pri podobnej nehode 27. apríla tohto roku neďaleko rakúskej dediny Scheffau zahynul 36-ročný Čech. Podľa polície bol členom skupiny českých kajakárov. Pri prechode roklinou narazil na skalu a bol vtiahnutý pod vodu. Jeho telo sa našlo o deň neskôr.
 
V máji 2016 zahynuli traja Česi počas plavby loďou po rieke Landquart vo východnom Švajčiarsku. V septembri 2015 sa 47-ročný Čech utopil neďaleko horského strediska Lofer v Salzbursku, keď sa jeho kajak prevrátil pri páde v divokej vody.
 
V apríli 2014 sa 36-ročný český kanoista utopil pri raftingu po rieke Saalach v Rakúsku. Muž z Brna prevrátil svoju loď na konci úseku divokej vody v rokline Teufelsschlucht. V júni 2013 zomrela 21-ročná Češka počas plavby po rieke Salza v južnom Rakúsku neďaleko obce Palfau. Ona a ďalšia mladá žena sa plavili na nafukovacom kajaku, ktorý sa prevrátil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: APA, Ilustračné foto: Kajakár / ThoughtCo / Getty Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies