Michael S. sa cez telemost priznal ku kauze Očistec!

NETKY.SK • 27 Marec 2021, 10:24 • 2 min
Michael S. sa cez telemost priznal ku kauze Očistec!

Obvinený Michael S., ktorý sa dnešných hodinách priznal ku kauze Očistec, je spájaný s úplatkom vo výške 70 tisíc eur. K priznaniu malo prísť podľa portálu Aktuality.sk počas dnešného výsluchu.

slovakia

left justify in out

Michael S. sa nachádza momentálne v Abú Zabí, odkiaľ ho polćiia vypočúva cez telemost. Spojené arabské emiráty už zadržali obvinenému aj cestovný pas. 

 

V roku 2017 mal Michael S. v súvislosti s vyšetrovaním Medúza Group osloviť Ľudovíta Makóa (bývalý šéf daniarov).

 

img

 

Portál Zoznam.sk poskytol k tomuto prípadu aj výpoveď Makóa (citujú Aktuality.sk). "Makó mal prostredníctvom svojich kontaktov na NAKA za úplatok 70 000 eur od Suchobu zabezpečiť, aby vyšetrovanie tejto kauzy prerušili, alebo úplne zastavili." 

 

"Ľudovít Makó si z tejto sumy podľa uznesenia nechal 50 000 eur, ako vyrovnanie dlhu,  ktorý mal mať u neho šéf Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško. Zvyšných 20 000 eur malo ísť šéfovi protikorupčnej jednotky NAKA Róbertovi Krajmerovi. Ten dal 10 000 eur zo spomínanej sumy policajtom, ktorí na tejto kauze pracovali."

 

img

 

Michael S. okrem iného vypovedal v dnešných hodinách aj v kauze Mýtnik, kde bol takisto zapletený. František I., Jozef B. a Michael S. sa mali spolu podieľať na miliónových zákazkách daniarov IT firme Allexis. V súčasnosti sú všetci traj obvinení z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. 

 

Na Michaela S. je vydaný trestný zatykač, zvyšní dvaja sú už od začiatku februára za

mrežami. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies