Pri ruskom ostreľovaní Doneckej oblasti utrpelo zranenia 13 ľudí

NETKY.SK • 22 September 2023, 09:45 • 2 min
Pri ruskom ostreľovaní Doneckej oblasti utrpelo zranenia 13 ľudí

KYJEV - Trinásť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom útoku na meste Kurachove západne od východoukrajinského mesta Doneck. V noci na piatok to uviedol miestny predstaviteľ

slovakia

left justify in out

Kurachove zasiahli dva útoky, ktoré spôsobili požiar, povedal šéf administratívy mesta Roman Padun pre ukrajinskú verejnoprávnu televíziu Suspiľne. Nespresnil však, aké zbrane ruská armáda pri útoku použila. Kurachove leží západne od obce Marjinka, ktorá leží neďaleko frontovej línie a stále ju ovláda Ukrajina, hoci už niekoľko mesiacov čelí ruským útokom.

 

Fotografie na sociálnych sieťach ukazovali niekoľko horiacich budov. Agentúra Reuters pripomenula, že správy z bojiska nedokáže nezávisle overiť.

 

V Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny ruské sily ostreľovali obec Zelenivka, uviedol tamojší gubernátor Olexandr Prokudin. Dodal, že útok si vyžiadal život jednej ženy, ktorú záchranári vytiahli spod trosiek jej domu.

 

Južné velenie ukrajinskej armády v príspevku na platforme Telegram napísalo, že ruská raketa zasiahla rekreačné zariadenia juhozápadne od prístavného mesta Odesa, zranenia však neboli hlásené.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Reuters Foto: ČT24 - Česká televize (archívny záber z mesta Kurachove)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies