VIDEO: Vo včerajšom Super G sa pri hrozivých pádoch zranili dve lyžiarky, sezóna pre ne skončila

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 12:13 • 2 min
VIDEO: Vo včerajšom Super G sa pri hrozivých pádoch zranili dve lyžiarky, sezóna pre ne skončila

VAL DI FASSA - Vo včerajších pretekoch super G vo Val di Fassa sme boli svedkami dvoch hrozivých pádov

slovakia

left justify in out

Jedna zo smutných hrdiniek nedeľňajších ženských pretekov v super G vo Val di Fassa, Rosine Schneebergerová, je už po operácii.  Rakúšanke úspešne zreparovali zlomenú nohu na univerzitnej klinike v Innsbrucku . Dvadsaťsedemročná zjazdárka počas svojej jazdy zachytila jednu z bránok a nasledoval nekontrolovaný hrozivý pád s tvrdým dopadom na zjazdovku. Do nemocnice ju previezol vrtuľník. 

 

Prvá diagnóza hovorila o zlomenine lýtkovej a holennej kosti. Zranené miesta jej ešte v nedeľu večer spevnili špeciálnym klincom a teraz ju čaká dlhší oddych od súťažných zjazdoviek. Minimálne na záver tejto sezóny sa bude dívať len spred televíznej obrazovky. Informoval o tom aj portál ORF.

 



Operáciu v Innsbrucku už má za sebou aj ďalšia obeť divokých pretekov vo Val di Fassa Nórka Kajsa Vickhoff Lieová, ktorá po páde skončila v ochranných sieťach a zlomila si ľavú nohu. Dvadsaťdvaročná severanka mala mať podľa nórskych zdrojov pred operáciou opuchnuté koleno. "Z Innsbrucku ju čaká letecký presun domov do Nórska, kde bude dlho rehabilitovať. Podľa lekára národného tímu žien Marca Straussa bude Kajsa naspäť v bežnom tréningu najskôr o pol roka" uvádza  Nórsky lyžiarsky zväz.

Nedeľňajšie neštandardné preteky v super G vo Val di Fassa vyhrala Talianka Federica Brignoneová, Švajčiarke Lare Gutovej-Behramiovej aj druhé miesto stačilo na potvrdenie zisku malého glóbusu za celkový sezónny triumf v superobrovskom slalome.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona