Len 10-ročná Ukrajinka je považovaná za zázrak boxu všetkých čias

NETKY.SK • 29 November 2019, 11:54 • 2 min
Len 10-ročná Ukrajinka je považovaná za zázrak boxu všetkých čias

Keď sa spomína box, ktoré osobnosti si predstavíte? S najväčšou pravdepodobnosťou to sú známe mená ako Muhammad Ali, Mike Tyson, Floyd Mayweather, Anna Wolfe, Laila Ali, Ronda Rousey a podobné. Ale viete si predstaviť 11-ročné dievča, ktoré sa spomína popri týchto veľkých menách? Spoznajte mladý talent, Evniku Saadvakassovú, ktorá vďaka svojej výnimočnej schopnosti rýchlo získava na popularite.

slovakia

left justify in out

Evnika Saadvakass, 10-ročná boxerka vytvorila vlnu po celom svete vďaka svojim mimoriadne úžasným boxerským schopnostiam. A čo je neuveriteľnejšie, je to, že jej schopnosti sa zakaždým zlepšujú a robia z nej jednu z najjasnejších hviezd boxu. Ako uznanie tohto úžasného dievčaťa v boxe sme zostavili niekoľko faktov o nej a jej rodine.

 

Má sto úderov za minútu

 

Jednou z vecí, ktoré si svet boxu zamiloval na Evnike, je jej rýchlosť pri hádzaní úderov. V skutočnosti sa stala celosvetovou senzáciou, keď mala iba 5 rokov, keď videozáznam o jej hodení 100 úderov za minútu bol vírusový. O 5 rokov neskôr sa jej talent zdokonalil a jej rýchlosť je smrteľná. V epizóde Little Big Sho mala hodiť viac ako 300 úderov za 30 sekúnd. Je to šokujúco rýchle, nielen pre 10-ročného boxera, ale aj boxera akéhokoľvek veku.

 

 

Môže biť strom holými rukami

 

Ak vás prekvapí myšlienka 100 úderov za minútu, potom vás vystraší predstava 10-ročného dievčaťa, ktoré bije strom holými rukami. Po jej slávnom videu rýchlosti úderov v roku 2013 sa Evnika opäť vrátila, tentokrát boxovala strom - bez boxerských rukavíc. Jej údery sú také silné, že roztrhali na ňom kôru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How many girls do you know who want to break something? For those who are with us for the first time, Girl Boxer is 10 years old! Punching bag can not harm you. When breaking a tree, you always risk getting a shard or breaking bones. There are people who love to take risks. The passion for adrenaline is innate ... in your blood. If you had such a child,. ((Think you could stop her? _ _ _ .#спорт #sport #champion #family #семья #дети #exercise #muaythai #ufc #boxing #fight #fighter #mma #kickboxing #thaiboxing #martialarts #karate #kungfu #taekwondo #k1 #тренировка #trening #бокс #тренер #boxeo #saadvakassfamily #boxingtraining #boxinggirl #boxingcoach #padwork

Príspevok, ktorý zdieľa SAADVAKASS Family (@saadvakass),

 

Začala boxovať, keď mala tri roky

 

Evnika začala boxovať od veľmi mladého veku, čo je pochopiteľné, pretože jej otec bol sám boxer. Začal ju trénovať, keď mala iba 3 roky, ale až keď mala 4 roky, objavil jej výnimočný talent. Uviedol, že v tom veku bola pozorná, pracovitá, rýchla a schopná zvládnuť - s ľahkosťou - boxovacie pohyby určené pre staršie deti.

 

Jej otec je jej trénerom v boxe

 

Väčšina mladých ľudí s výnimočným talentom bude mať ťažké nájsť niekoho dobrého a spoľahlivého, ktorý by sa mohol starať o ich zručnosti. Evnika však nemusí hľadať ďaleko. Jej otec, Rustram Saadvakass, je jej trénerom v boxe a trénuje ju od tej doby, keď sa začala zaujímať o tento šport.

 

Box je rodinná záležitosť pre Evniku a jej súrodencov


Evnika pochádza z veľkej rodiny a má ďalších 5 súrodencov, pre ktorých je box rodinnou záležitosťou. 4 z jej ďalších súrodencov Hatšepsut Adelaida, Selyavira, Rush a Ainzha spolu s ňou tiež trénujú. Trénujú 5 dní v týždni - ráno a večer. Výcvik zahŕňa kombináciu rutín v telocvični aj vonku. 

 

 

Jej matka bola gymnastka

 

Jedinou osobou, ktorá nie je boxerkou v rodine Saadvakass, je matka Ania Saadvakass. Na rozdiel od manžela a jej detí cvičila ako gymnastka. Veľmi však podporuje záujem svojej rodiny o box a dokonca tvrdí, že ho uprednostňuje v porovnaní s inými športmi, ako je gymnastika, kde je pravdepodobnejšie, že dôjde k zraneniam. Uviedol portál TUKO. Je tiež veľmi nápomocná pri vzdelávaní svojich detí a pomáha jej manželovi (a s nimi trénuje) v tom, aby pre nich vykonával prísny režim. 

 

Narodila sa v Kazachstane

 

Je známe, že rodina Saadvakassovcov pochádza z Ruska, pretože bývajú v meste Voronezh, ktoré je v juhozápadnom Rusku. Pochádzajú však z Kazachstanu, kde bývali v meste Pavlodar. Práve tu sa Evnika prvýkrát preslávila ako výnimočný detský boxer so svetlou budúcnosťou.

 

 

Môže dokonca poraziť niektorých dospelých boxerov

 

S viac ako tristo údermi za minútu, úderom tak silným, že trhá strom, je jedným z protivníkov, s ktorým nechcete byť v ringu. Navyše je extrémne rýchla a má úžasnú koncentráciu a tvrdú koordináciu, keď je v kruhu. Tieto vlastnosti z nej robia smrteľného protivníka. Kvôli jej mladému veku však v súčasnosti na kartách neexistuje žiadny zápas Evnika Saadvakass.

 

Boxerský simulátor s jej menom

 

Boxerský simulátor je pomenovaný po tom, ako bol jej otec ohromený rýchlosťou svojej dcéry, takže sa rozhodol navrhnúť boxerský simulátor, ktorý by pomohol ostatným ľuďom rozvíjať rýchlosť a ďalšie zručnosti v boxe. Rodina má dva typy simulátora, jeden určený pre malé deti do 10 rokov a druhý určený pre dospelých. A čo viac, simulátor je pomenovaný podľa Evniky ako uznanie jej úžasných schopností - simulátor Evnik.

 

Je to jedna z najunikátnejších boxerských zázrakov na svete

 

Zatiaľ tu nebude oficiálny boxerský zápas Evniky Saadvakassovej, ale môžete si byť istí, že nebudete sklamaní, keď sa vyskytne. Je považovaná za jednu z najneobvyklejších zázrakov boxu všetkých čias a jej schopnosti a talent boli prirovnávané k niektorým bohom boxu, ako je Muhammad Ali. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies